Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Skúste zárubne ukryť

Napísal Róbert Bosák, 31.10.2014

V oblasti interiérov sa často objavujú rôzne zaujímavé novinky, ktorých cieľom je podporiť dizajn a praktické využitie interiérových doplnkov aj tzv. ukrytím. Jedná sa o celkom bežný spôsob a svoje o ňom vedia aj výrobcovia dverí a zárubňových "systémov," ktorí ponúkajú obyvateľom dvere so skrytými zárubňami. 


Dvere, ktoré ukrývajú zárubne, nie sú na našom trhu žiadnou novinkou. Predávať sa začali kvôli svojej schopnosti podporiť konštrukčný stav interiérov a takisto prispievajú aj k unikátnemu dizajnu, vďaka ktorému pôsobia dvere omnoho elegantnejšie. Zákazníci si takýto typ dverí vyberajú radi, nakoľko okrem spomínaných vlastností majú aj priaznivú cenu. Vyrábajú sa v niekoľkých prevedeniach a tie správne pre Váš interiér si vyberiete v súlade so svojimi predstavami a charakterom miestnosti.

Zdroj: www.pine.sk


Inštalácia do stien


Spôsobom ako sa k takýmto špeciálnym dverám dopracovať je ich odlišný typ inštalácie. Do obehu ich nedostanete klasickým štýlom pripevnenia na pánty, ale priamou montážou do stien, ktorý je ich základným prvkom. Zárubne v podstate neexistujú, resp. ich nemôžete vidieť, pretože nie sú po obvode dverí ani na inej časti. Povrch celej steny sa dostane do jednej roviny s namontovanými dvermi z oboch strán a ostanú medzi nimi len minimálne priestory. Takto sa vlastne výrazne upevní spojenie dverí a konštrukcie, ktorá je pri klasických dverách spojená len so zárubňou. 

Zdroj: www.pine.sk


Dva najpredávanejšie druhy : 


Otočné dvere - Otočné dvere sú používané najviac, nakoľko spájajú jednoduchý spôsob inštalácie a zvyčajný spôsob otvárania. Či sa už jedná o otváranie dovnútra v uhle 90 stupňov alebo smerom vonku so 180-stupňovým rozpätím, pri každom modeli ide o prostriedok ako spraviť steny jednoliate bez reliéfnych vyvýšenín. 

Zdroj: www.skrytesystemy.cz


Puzdra pre posuvné dvere - Druhý vyhľadávaný spôsob využívania takýchto dverí je inštalácia stavebného puzdra. Toto puzdro je špeciálne vytvorené práve pre posuvný typ dverí a môžete ho nájsť ako jednokrídlové a dvojkrídlové. Výrobcovia prišli s viacerými variáciami, tú správnu treba dopasovať k zvyšku svojho interiéru.   

Zdroj: www.wooddoor.sk


Dvere so skrytými zárubňami môžeme považovať za optimálny interiérový nástroj, ktorý je určený najmä pre náročnejších zákazníkov, no vhodný bude do každej domácnosti bez rozdielov. Nevyžaduje si zložité rekonštrukčné práce a ani cena nie je vysoká, takže naozaj sa môže stať súčasťou aj Vášho interiéru. Prekvapí vzhľadom, pomôže konštrukčnej stránke a stane sa optimálnym a praktickým domácim pomocníkom. 

Zdroj: www.kasard.cz 


Text : Róbert Bosák

Foto : pine.sk, skrytesystemy.cz, wooddoor.sk, kasard.cz