Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Škôlka z Banskej Štiavnice zbiera ceny

Napísal Róbert Bosák, 21.11.2016

Na slovenskej architektonickej scéne nie je vôbec bežné, aby sa školské inštitúcie stávali laureátmi cien. V prípade škôlky z Banskej Štiavnice sa jedná o výnimočný jav, pretože tento projekt získal v krátkom čase už druhé ocenenie, a nemusí byť posledné.

 

Len máloktorá slovenská škôlka si vyslúžila toľko pochvál ako Guliver z Banskej Štiavnice. Ak k tomu prirátame aj nejaké prestížne ocenenia, ktoré vyzdvihnú jej prínos pre architektúru či oblasť dizajnu, potom môžeme hovoriť o príkladnej inšpirácii, ako stavať (nielen) materské školy. Spolok architektov Slovenska by predsa neocenil projekt, ktorý by si to nezaslúžil.

 

Cena Dušana Jurkoviča do Banskej Štiavnice

 

Na nedávnom udeľovaní cien Spolku architektov Slovenska v budove Slovenskej filharmónie sa z víťazstva tešili aj architekti Richard Murgaš a investori zo spoločnosti Tidly Slovakia. Tí si už pomaly zvykajú na pocit pri preberaní ocenenia, nakoľko Cena Dušana Jurkoviča nie je prvým víťazstvom v architektonickej súťaži.

 

V zbierke ocenení škôlky aj titul CEZAAR

 

Len pár týždňov pred víťazstvom v boji o Cenu Dušana Jurkoviča sa autorom škôlky podarilo získať ešte jeden významný titul. Objekt totiž ocenili aj Cenou za architektúru, ktorá mu bola udelená v rámci vyhlasovania výsledkov súťaže CEZAAR 2016.  Zdá sa, že práca na realizácii tejto nehnuteľnosti priniesla viac ovocia, ako autori sami očakávali.

Zdroj: www.archinfo.sk

 

Pár faktov o projekte škôlky :

 

-          celková zastavaná plocha objektu je 879,58m2

-          obostavaný objem budovy dosahuje 7050m3

-          ako hlavný stavebný materiál sa použili keramické tehlobloky

-          škôlka využíva tepelné čerpadlá, podlahové vykurovanie a solárne kolektory

-          v objekte nájdeme rekuperačný systém s funkciou predohrevu vstupného vzduchu

Zdroj: www.uniformarchitects.sk

 

„Škôlka reprezentuje nadštandardný architektonický výkon. Vyžaruje pohodu a odráža výbornú spoluprácu investor – architekt.“ Toto vyjadrenie poroty, ktorá ocenila škôlku Cenou Dušana Jurkoviča, hovorí za všetko. Pre tých, ktorí nemajú možnosť vidieť dielo naživo, do 25.novembra je šanca oboznámiť sa s projektom aspoň v Galérii architektúry v Bratislave.


Text : Róbert Bosák

Foto : archinfo.sk, uniformarchitects.sk