Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Širokospektrálne žiarovky pripomínajú denné svetlo

Napísal Róbert Bosák, 05.03.2015

S príchodom marca je vidno, že dni sa začali predlžovať a umelé osvetlenie sa v domácnostiach využíva menej. Aj napriek tomu po večeroch stále svietime a intenzita umelého svetla nás ovplyvňuje, takže výber správnych žiaroviek je určite na mieste. 

Zdroj: www.studiohouse.sk


Kvalita žiaroviek sa síce stále zlepšuje, no umelé svietidlá ako lampy, lustre alebo bodové svetlá nám nedokážu nahradiť pozitívne účinky denného svetla. Ponuka na trhu je široká, no zatiaľ len málo druhov žiaroviek poskytuje svetlo, ktoré aspoň sčasti nahrádza to denné. Jedná sa o špeciálne širokospektrálne žiarovky, ktoré majú schopnosť prinášať „tóny“ pripomínajúce slnečný svit.

Zdroj: www.studiohouse.sk


Účel širokospektrálnej žiarovky


Hlavným znakom širokospektrálnych žiaroviek je celkom dobrá schopnosť napodobniť denné svetlo. Intenzita a produkovaný odtieň svetla má imitovať slnečné lúče a to má na človeka pôsobiť omnoho príjemnejšie ako klasické typy žiaroviek. Podľa slov užívateľov sa tento zámer tvorcom podarilo splniť celkom dobre a majitelia nehnuteľností s namontovanými širokospektrálnymi žiarovkami si pochvaľujú zvýšenú úroveň bývania.

Zdroj: www.eldin.sk


Príchod efektívnych riešení osvetlenia


Po expanzii týchto žiaroviek začali výrobcovia hľadať nové riešenia pre napredovanie systému svietenia. Cieľom mnohých výrobných spoločností je neustále zlepšovanie systému imitácie denného svetla, čomu nasvedčuje výrazný pokrok v tejto oblasti. K najznámejším  progresívnym prvkom výroby patrí napríklad kombinácia žiarovky s ionizátorom, čo má za úlohu podporiť lepšie prostredie v interiéri nielen osvetlením, ale aj filtrovaním vzduchu. Podobných vymožeností nájdeme v tých najkvalitnejších žiarovkách tohto druhu viacero.  


Žiadané vlastnosti širokospektrálnych žiaroviek :


–        výrazná schopnosť imitácie denného svetla

–        teplota žiarovky sála podobne ako svetlo vonku

–        dopad svetla nemení prirodzené farby v interiéri

–        v kombinovaných verziách majú ďalšie užitočné vlastnosti

Zdroj: www.eldin.sk


Pripravte sa na vysokú cenu.


Za lepšiu kvalitu si priplatíte v každom segmente a to isté platí aj v prípade žiaroviek. Kto chce doma svietiť tými širospektrálnymi, musí sa pripraviť na vyššiu cenu ako je zvykom pri bežných produktoch. Táto investícia sa však nemusí javiť ako drahá, pretože žiarovky tohto druhu sú vyrábané ako úsporné, čiže aj drahšia kúpa sa môže v konečnom dôsledku ukázať ako výhodná, nehovoriac o zvyšovaní kvality bývania, čo je na nezaplatenie.

Zdroj: www.opaco.sk


Príchod širokospektrálnych žiaroviek na trh bolo skvelým riešením, ktoré stále zbiera pochvalné ohlasy priamo od spokojných užívateľov. Tento druh žiaroviek dokázal dvihnúť úroveň umelého osvetlenia v domácnostiach, čím bola podporená celková kvalita bývania. Pokiaľ chcete vyskúšať imitáciu denného svetla vo forme žiaroviek takisto, odporúčame Vám využiť práve tie širokospektrálne.


Text : Róbert Bosák

Foto : uspornaziarovka.sk, studiohouse.sk, eldin.sk, opaco.sk