Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

ŠFRB mení termín na podávanie žiadostí

Napísal Róbert Bosák, 14.11.2015

Štátny fond rozvoja bývania už pomohol tisícom Slovákov a jeho význam v tejto oblasti je takmer nenahraditeľný. Svoju úlohu pri podpore bývania bude spĺňať aj v budúcom roku, no treba rátať s istými zmenami.  


Žiadateľov o finančnú podporu poskytovanú z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB) je každoročne viac ako dosť. Nikto nepredpokladá, že v nasledujúcom roku sa niečo zmení a o možnosť získať túto štátnu podporu prestane byť záujem. Záujemcovia však musia rátať s nejakými novinkami, ktoré sa spájajú najmä s navrhovanými termínmi. Samozrejme, všetci chceme vedieť čo sa zmení a zoznámiť sa s novými detailmi pri podávaní a následnom schvaľovaní žiadostí.

 

Skracuje sa čas na podanie žiadosti

 

Hlavná zmena okolo poskytovania podpory z prostriedkov ŠFRB súvisí so zmenou termínu na podávanie žiadostí. Táto úprava nie je žiadnym náhodným výmyslom a jej dôvod spočíva v nutnosti zužitkovať vyčíslené prostriedky, inak by sa na rozdiel od minulých rokov museli vrátiť. V praxi to znamená, že žiadosti sa môžu podávať od 15.januára do konca augusta, no vedenie odporúča, aby sa záujemcovia poponáhľali aspoň do konca mája. ŠFRB tak získa čas na posúdenie, schválenie žiadostí a presun finančných prostriedkov na konto záujemcov. 

 

Možnosť získať nulový úrok ostáva

 

Dobrou správou pre mnohých žiadateľov je najmä predĺženie možnosti získať nulový úrok. Toto opatrenie bude rovnako platiť aj v budúcom roku, takže záujemcovia môžu vyvinúť maximálnu snahu o splnenie podmienok na získanie tohto výhodného benefitu. Táto výhoda je síce závislá od kombinácie viacerých účelov využitia financií pri obnove, no aj napriek tomu stojí za snahu pokúsiť sa ju získať.

 

Objem poskytovaných peňazí má byť 130 mil.€

 

Dôležitou informáciou spojenou s poskytovaním podpory od ŠFRB je samozrejme rozpočet. Podľa aktuálnych informácií bude na účel obnovy bývania vynaložených až 130 mil.€, čo je o niečo viac ako v súčasnom roku. Štát tak ráta, že aj s pomocou týchto zdrojov sa obnoví až 27 000 bytov, čo ešte výraznejšie zvýši podiel všetkých obnovených bytov na Slovensku. Ten už teraz presahuje 50% a po poskytnutí plánovanej podpory sa opäť poriadne zvýši.

Zdroj: www.tujetoin.sk

 

Nepotrvá dlho a čas na podávanie nových žiadostí adresovaných Štátnemu fondu rozvoja bývania sa rýchlo priblíži. Pre všetkých záujemcov o získanie štátnej podpory je termín 15.1. dôležitý a práve odvtedy môžu začať podávať svoje žiadosti. V zásade vždy platí, že čím skôr žiadosť doručíte, tým väčšiu šancu na schválenie máte, takže čakanie na poslednú chvíľu sa nemusí vyplatiť.

 

Text : Róbert Bosák

Zdroje : TASR

Foto : siea.sk, tujetoin.sk