Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Severské drevo - Je kvalitnejšie ?

Napísal Róbert Bosák, 20.10.2014

Obnoviteľné, zdravotne nezávadné, vysoko kvalitné a takisto aj estetické, takto sa dá najvýstižnejšie charakterizovať drevo ako výrobný materiál. Je súčasťou takmer každého interiéru a miesto si získava aj na externých častiach budov. No nie je drevo ako drevo.  

Zdroj: www.severskedrevo.sk


Žiadny zo stavebných materiálov nie je obľúbený tak ako práve drevo. Aj keď nie je najrozšírenejšie a betón s rôznymi kamennými variáciami si dlhodobo udržiavajú svoje prvenstvo v stavebníctve, využitie dreva na výstavbu sa stáva hitom. Stačí sa pozrieť na moderné ekologicky úsporné drevostavby, ktoré sú založené práve na ekologickosti dreva ako materiálu. Čím viac sa drevu darí, tým pribúda aj rôznych „odrôd,“ ktoré sa odlišujú vo svojich kvalitatívnych vlastnostiach. Medzi materiály s tou najlepšou charakteristikou môžeme zaradiť aj severské drevo, ktoré je vyslovene využívané na rôzne stavebné účely.

Zdroj: www.severskedrevo.sk


Kvalitný stavebný materiál


Slovenské drevo malo vždy dobrú kvalitatívnu úroveň, no stromom v Rusku a na severe Európy nemôžu konkurovať žiadne dreviny v Európe. Tamojšie drevo je stvorené na odolnosť a pevnosť kvôli zložitejším klimatickým podmienkam a omnoho tuhším zimám. Je o niečo svetlejšie a vďaka lepšiemu nakladaniu s prírodnými zdrojmi nie je „kazové.“ Citlivosť na slnečný svit je len minimálna, preto nezvykne vyblednúť. K vysokej kvalite a jednoduchšej manipulácií pri výrobe pomáha aj vzdialenejšie usporiadanie jednotlivých letokruhov. Všetky tieto vlastnosti predurčujú severské drevo k extra materiálu vhodného aj pre náročnejšie typy stavieb. Jeho skvelá kvalita sa dá najviac využiť ako profilové drevo alebo stavebné hranoly.

Zdroj: www.severskedrevo.sk


Najviac využívané severské dreviny :


Sibírsky smrekovec – Jeden z najkvalitnejších stromov, ktorý je svetoznámý svojimi zdraviu prospešnými vlastnosťami. Biologická dispozícia z neho robí vysoko odolnú drevinu ideálnu pre moderné stavebníctvo.


Červený smrek – S drevom z červeného smreka môžete mať elegantné fasády či oplotenie. Vzhľadu dodajú mierne tmavší odtieň s odolnosťou voči slnečnému svetlu, takže ani po čase nebude drevený povrch strácať sýtosť. Nie je potrebná ani povrchová úprava lakom.


Fínska borovica – Skvelý materiál aj na tepelnú úpravu dreva, čo mu dáva možnosť stať sa súčasťou sauny, wellness zariadení a obytných priestorov vystavených aj náročnejším podmienkam.


Najčastejšie na terasách a záhradách


Možno ste sa už stretli so svetlými drevenými povrchmi na terasách alebo záhradách. Práve to bolo severské drevo, ktoré síce nie je na prvý pohľad príliš odlišné, no pri lepšom pozorovaní materiálu odhalíte odlišnosti. Za elegantné však môžeme považovať každé drevo bez rozdielu pôvodu, preto je dôležitá kvalita a možnosť využitia. To severské je skoro ako univerzálny materiál a môžete mať z neho nábytok, konštrukčné prvky, záhradné domčeky a ďalšie užitočné doplnky.

Zdroj: www.drevari.sk


Vhodné aj do interiérov


Flexibilné využívanie dreva v bývaní je oceneniahodné, veď nielenže sa dokáže postarať o kvalitu a eleganciu vonkajších častí nehnuteľností a záhrad, ale svoju úlohu si spĺňa aj v interiéroch. V prípade severského dreva je interiérové využitie ešte výraznejšie, pretože kvalita tohto materiálu je pomerne lepšia, na základe čoho sa na neho vlastníci bytov a domov obracajú stále častejšie. Výrobcov a predajcov môže rastúci záujem tešiť a materiál bude celkovo využívaný viac ako sa pri spustení jeho stavebného spracovania očakávalo.

Severské drevo má na Slovensku budúcnosť, pretože väčšinové obyvateľstvo zmýšľa konzervatívne, čo sa prejavuje aj v zariadení domácností a výstavbe nových nehnuteľností. Súčasťou tohto konzervativizmu je aj využívanie dreva v oblasti stavebníctva, veď práve ono má svoju nezameniteľnú estetickú funkciu, ktorá dýcha tradíciou a robí z príbytkov typické slovenské. Navyše vlastnosti severského dreva s jeho celkom primeranou cenou z neho robia kvalitný a cenovo dostupný materiál, na čo bude s najväčšou pravdepodobnosťou klientela reagovať pozitívne.

Zdroj: www.drevomont-az.cz


Text : Róbert Bosák

Foto : dom-nakluc.sk, severskedrevo.sk, drevari.sk, drevomont-az.cz