Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Severná Kórea má prvý mrakodrap nad 200 metrov

Napísal Róbert Bosák, 19.02.2016

Odsudzovaná a často aj nenávidená Severná Kórea nepatrí k žiadnym architektonickým veľmociam, no aj napriek tomu sa jej podarilo niečo, čím predbehla mnoho vyspelejších krajín. Čakali by ste, že v tejto krajine postavia moderný mrakodrap nad 200 metrov?

Zdroj: www.skyscrapercity.com

 

Zdá sa, že v Severnej Kórei nechceli zaostávať za okolitými krajinami a po vzore veľmocí vo výstavbe mrakodrapov ako Čína, Japonsko či Malajzia sa predstavitelia krajiny rozhodli pre vlastného výškového lídra, ktorý spestrí prostredie hlavného mesta. Myšlienka na výstavbu dominantného mrakodrapu sa nakoniec zrealizovala a od jesene minulého roka stojí v jednej z najznámejších lokalít Pchjongjangu Residential Tower

Zdroj: www.weeklyblitz.net

 

V Pchjongjangu vyrástla najvyššia budova krajiny

 

Celkový počet budov s výškou nad 200 metrov po celom svete dosiahol koncom minulého roka hranicu 1040, pričom istou mierou k tomu prispela práve nová dominanta Pchjongjangu. Residential Tower sa s výškou 210 metrov zaradil medzi širší zoznam najvyšších objektov v regióne a od novembra dopĺňa architektúru krajiny, ktorá sa síce pýši viacerými výškovými budovami, no tie sú výškou, kvalitatívnou úrovňou a dizajnom ďaleko za touto vežou.


Moderná veža ponúka nadštandardné bývanie

 

Odhadnúť reálne čísla dopytu po bývaní v Pchjongjangu nie je vzhľadom na skreslené údaje tamojších štatistík jednoduché. Nech je situácia s počtom bytov akákoľvek, 53-poschodová veža ponúka desiatky nových bytov, ktoré sú vraj vybavené v najvyššom možnom štandarde. Aj preto sa o mrakodrape hovorí ako o najmodernejšom rezidenčnom objekte v meste, ktorý má byť dostupný len majetným obyvateľom.

 

Otvorenie sprevádzala veľká ceremónia

 

Ako je v Severnej Kórei bežným zvykom, tamojší režim oslavuje svoje úspechy obrovskými ceremóniami. Inak tomu nebolo ani pri kolaudácií nového mrakodrapu, ktorá sa v prítomnosti vodcov krajiny a početného davu uskutočnila 3.novembra pred novopostavenou budovou. Tu však nešlo o žiadnu režimom nafúknutú oslavu, pretože výstavba modernej veže presahujúcej 200 metrov je skutočným úspechom, ktorým by sa nehanbili pochváliť ani vyspelejšie štáty.

Zdroj: www.nknews.org

 

Podceňovať architektúru Severnej Kórei je zbytočné, pretože tamojší dizajnéri už dávnejšie ukázali, že nemajú problém konkurovať vyspelejším susedným krajinám a svojimi nápadmi dokážu prekvapiť celý svet. To sa podarilo aj v prípade Residential Tower, ktorá je aktuálne najvyšším objektom krajiny a zdobí panorámu hlavného mesta. Predsa len, budovanie nových mrakodrapov zapôsobí určite lepším dojmom ako výstavba pamätníkov a obrovských sôch zobrazujúcich kult vládnucich štátnikov.  

 

Text : Róbert Bosák

Foto : skyscrapercity.com, weeklyblitz.net, nknews.org