Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Schodiská, ktoré svojou výzdobou dobyli svet

Napísal Róbert Bosák, 30.05.2017

Schody, zdanlivo len praktická súčasť parkov a námestí bez hlbšieho estetického dojmu. Avšak opak je pravdou, pretože pri spojení nápadu a kreativity sa môžu stať oživením každého exteriéru. 

 

To, že schody nespĺňajú iba nároky na funkčnosť, potvrdzujú kreatívne schodiská z verejných priestranstiev v rôznych kútoch sveta. Nás aktuálne zaujali 3 netradičné schodiská, pri ktorých výstavbe sa myslelo aj na krásu, nielen na kvalitu a životnosť. Každé z nich ponúka pohľad na autentický návrh, ktorý mení všedný prvok parkov a námestí na pôvabné dielo.

 

Pestrofarebná mozaika v San Francisco

 

Ak hľadáme tie najfarebnejšie schody sveta, musíme sa vybrať do amerického San Francisca. Na 14.Avenue sa nachádza vysoké schodisko navrhnuté ako súvislá farebná mozaika zložená do jedného obrazca. Po týchto schodoch sa kráča už niekoľko rokov a najlepšie na nich je, že obraz na nich sa môže kedykoľvek vymeniť za nový.

Zdroj: mymodernmet.com 

Zdroj: bucketlistjourney.net 

Schodisko plné kvetov na Sicílii

 

Snáď najslávnejšie schodisko sveta nájdeme v mestečku Caltagirone na Sicílii. Práve tu sa ukrývajú elegantne dekorované schody so 142 stupienkami, pričom každý rad je v odlišnom prevedení. Podobne ako pri schodoch zo San Francisca sú zdobené mozaikou, no každý rok sa pri príležitosti kvetinového festivalu prizdobujú do obrazcov umiestnenými kvetináčmi.

Zdroj: minube.net

Zdroj: sygic.com 

Selarónove schody v brazílskom Riu

 

250 schodov pokrytých farebnými dlaždičkami s rozmanitými vzormi, presne takto vyzerajú Escadaria Selaron alebo po našom Selarónove schody, ktoré zdobia brazílske Rio de Janeiro. Príbeh ich realizácie začínal nevinne, keď sa autor snažil robiť „reklamu“ svojim dielam a to výstavami práce na schodoch, do ktorých sa však zamiloval a začal ich takto štýlovo zdobiť.

Zdroj: acaradorio.com

Zdroj: 10best.com 

Príležitosť prechádzať sa po takýchto schodiskách by sme určite radi vymenili za vyvážanie na eskalátoroch. Každý krok by prinášal umelecký zážitok s nádychom estetiky, čím by sme rýchlo zabudli na námahu vynakladanú pri ich zdolávaní. Veď posúďte sami.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : mymodernmet.com, californiathroughmylens.com, bucketlistjourney.net, minube.net, sygic.com, acaradorio.com, 10best.com