Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Sauna, ktorá si pláva nórskym jazerom

Napísal Róbert Bosák, 07.11.2018

Najprv plávajúce domy, potom podmorské reštaurácie, neskôr podmorské apartmány. Zdá sa, že voda je pre architektov atraktívnym partnerom, pretože projekty postavené nad alebo pod hladinou stále pribúdajú. Aktuálne sa k nim pridala aj šikovná plávajúca sauna.

Zdroj: architizer.com 


Netradičný projekt útulnej plávajúcej sauny je jedným z mála svojho druhu, ktorý sa nakoniec aj reálne vybudoval. Podarilo sa to v malej nórskej dedinke Dalen, ktorej úchvatné prostredie je priam ideálne na pokojnú dovolenku harmonizujúcu dušu aj telo. K tomu má prispieť práve spomínaná sauna, ktorá sa vlní na jemne rozčerenej hladine miestneho jazera.

Zdroj: www.visittelemark.no 


Komfort, priestor, poloha aj dizajn

 

Soria Moria, ako je projekt plávajúcej sauny zasadenej do panenskej prírody obklopujúcej nórsku dedinku, je jedným z vrcholov architektúry zameranej na plávajúce alebo podmorské objekty. Fascinovať dokáže po všetkých stránkach od dizajnu a samotného prevedenia až po praktickú stránku a polohu v náruči prekrásnych scenérií. Samozrejme, tým najdôležitejším je práve sauna ponúkajúca maximálny komfort aj vďaka útulnej šatni a priestoru vyhradenému na trochu relaxu.

Zdroj: www.wallpaper.com 


Dizajn inšpirovaný okolitými horami

 

Praktická funkcia a jedinečný nápad bol vyšperkovaný hlavne dizajnom. Za tým stoja profíci z ateliéru Feste Landskap Arkitektur, ktorí sú vždy zárukou skvelých nápadov, čo potvrdili aj štýlovou stavbou zloženou z 2 hranatých objektov. Zvolený tvar bol inšpirovaný okolitými horami a z viacerých uhlov pohľadu ich hodnoverne odráža. Aby sa nezabudlo ani na typický škandinávsky dôraz kladený na ekológiu, pri výstavbe sa využilo pár druhov dreva a estetický šindeľ, ktorý celé dielo odel do gala.

Zdroj: www.wallpaper.com 


Jednoduchý prístup do sauny

 

Kto si nechce nechať ujsť šancu dopriať svojmu zdraviu liečivý a zároveň estetický pôžitok, ten môže spojiť návštevu sauny s výletom po južnom Nórsku. Soria Moria je voľne prístupná verejnosti, takže vždy, keď nie je obsadená, môžete si v nej užívať krátky „pobyt“ priamo na hladine. Hostí určite poteší aj nová cyklotrasa a turistický chodníček, ktorými sa dá do sauny dostať priamo z Dalenu.

Zdroj: stupiddope.com 


Text: Róbert Bosák

Foto: coolmaterial.com, architizer.com, www.visittelemark.no, www.wallpaper.com, stupiddope.com