Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

S metalízou do interiérov za luxusným dizajnom

Napísal Róbert Bosák, 15.08.2016

Žiarivú metalízu pôsobiacu luxusným dojmom vídavame na okoloidúcich autách každý deň. Vibrácie jej atraktívnych odtieňov však môžu zdobiť aj naše interiéry, stačí si dať niektorú z metalických farieb na steny alebo doplniť ňou zariadenie v miestnostiach.  

 

Metalické farby v štýle vzácnych kovov obohatené trblietajúcimi a žiarivými prvkami patria k najoriginálnejším prevedeniam, akými sa dá oživiť interiér. Netradičná elegancia takýchto motívov dodá priestoru luxusný dojem a zároveň ho vyzdobí istým pompéznym vzhľadom imitujúcim napríklad klasický zámocký alebo viktoriánsky štýl. Domácnosť sa tak okamžite zmení na architektonické dielo dýchajúce slobodou a tvorivosťou.

Zdroj: www.bohemiadecor.cz

 

Metalické farby v interiéroch sú stále výnimočné

 

Aj napriek šarmu a charizme, ktorá z týchto farieb vyžaruje, je ich popularita pomerne slabšia. V súčasnosti nenájdeme veľa interiérov, ktoré by boli ozdobené metalickými farbami, a ak aj áno, potom sú väčšinou využívané v podobe textílií a dekoratívnych motívov na jednotlivých dieloch nábytku. Steny namaľované metalickými farbami sú tak stále výnimočné a uvidíme ich skôr v bohémskych loftoch alebo industriálne ladených mezonetoch, ktorých u nás nie je až tak veľa.

Zdroj: www.tatai.cz

 

Najčastejšie využitie metalických farieb :

 

–        v podobe drahých kobercov s luxusným vzhľadom

–        ako bytové textílie alebo poťahy na sedačky a taburety

–        na stenách ako dekoratívne tapety alebo vo forme špeciálnych náterov

–        ako atraktívny obklad do moderných kuchýň a kúpeľní 

 

Vyberajme – zlatá alebo strieborná

 

Dizajnéri sa pri tvorbe návrhov dokážu hrať s viacerými metalickými odtieňmi, no vzhľadom na vkus zákazníkov si pozornosť získala zlatá a strieborná. V oboch prípadoch ide o odtiene, ktoré spĺňajú estetické nároky a pôsobia luxusným nadčasovým dojmom. Výber by tak nemal byť ťažký, no predsa nie je jedno, ktorý variant uprednostníme. Kľúčovú úlohu pri voľbe by totiž mal zohrať celkový charakter konkrétnej izby a estetická súhra s okolitým prostredím.

 

Pozor na zladenie s vhodnými doplnkami

 

Metalickú farbu môžeme využiť ako súčasť dizajnu v každom príbytku, no musíme si dávať pozor na jej zladenie so vzhľadom zvyšného priestoru. Každý z metalických odtieňov patrí k tým náročnejším a na rozdiel od klasických farieb vyžaduje špeciálnejší prístup. Najlepšie bude, ak to nepreženieme s príliš pestrými farebnými kombináciami a pri výbere zariadenia a doplnkov sa vyhneme futuristickému sortimentu, ktorý sa s metalízou veľmi nezlučuje.

Zdroj: www.pecenevarene.cz

 

Nárast popularity metalických interiérov je otázny, nakoľko trendy sa uberajú iným smerom a preferujú skôr živé a veselé farby od žltej a oranžovej až po červenú alebo fialovú. Napriek tomu si metalíza nachádza priaznivcov medzi obyvateľmi hľadajúcimi špeciálny dizajn bytov, do ktorých sa často dostáva aspoň v podobe dekoratívnych doplnkov zdobiacich jednotlivé časti izieb. 

 

Text : Róbert Bosák

Foto : bohemiadecor.cz, tatai.cz, pecenevarene.cz