Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

S akými prvkami zladiť drevo v kúpeľni?

Napísal Róbert Bosák, 20.06.2017

O dreve v kúpeľni sa toho už napísalo viac než dosť. Väčšinou sa však skloňovali vhodné typy drevín, ich vlastnosti či schopnosť odolávať vlhkosti. Preto sa dnes zameriame skôr na estetický efekt, konkrétne na zladenie s inými materiálmi, tvarmi a farbami.

 

Kombinácie materiálov sú neobmedzené

 

V prípade hľadania správnych materiálov pasujúcich k drevu môžeme využiť široké spektrum možností. Dizajnéri odporúčajú rôzne kombinácie, no v prípade spojenia dreva s kovovými či koženými doplnkami upozorňujú na istý nesúlad, ktorému sa je lepšie vyhnúť.

 

Kameň – Drevo a kameň, najmä ten prírodný, sa dokážu v kúpeľni celkom dobre akceptovať. V niektorých prípadoch dokonca vytvárajú symbiózu, obzvlášť keď sa zladí drevený nábytok a kamenný obklad.

Zdroj: beart.sk

 

Keramika – Keramické obklady a dlažby sú prítomné v mnohých kúpeľniach. Pokiaľ je však keramiky veľa, priestor pôsobí dosť chladne. Vtedy sa doň hodí zakomponovať pár drevených prvkov podporujúcich hrejivejšiu atmosféru.

Zdroj: rodriguestegels.be

 

Sklo – Aj sklo si s drevom rozumie, no malo by ísť o spojenie, pri ktorom je dreva v priestore o niečo viac. V prípade výberu sklenených doplnkov dobre vyniknú trebárs presklené skrinky. Na druhej strane, príliš veľké okná a presklené dvere by pôsobili disharmonicky.

Zdroj: interiordesigngiants.com  

Okrem materiálov berme v úvahu aj tvary a farby

 

Pri hľadaní správneho dizajnu kúpeľne, v ktorej sú prítomné drevené prvky, by sme sa nemali sústrediť len na samotné materiály. V hre je aj výber tvarov a farieb, ktoré sa rovným dielom starajú o celkový estetický výsledok.

 

Tvary, ktoré menia optický dojem - Každý z použitých tvarov prítomných doplnkov dokáže opticky meniť výsledný dojem z daného priestoru. Niekedy ide o hru svetla s tieňom, inokedy o zúženie, resp. zväčšenie priestoru. Najviac sa na tom podieľajú geometrické tvary skriniek, lámp či doplnkového nábytku, no divy dokážu aj obklady a tapety.

Zdroj: pjure.eu 

K drevu sa hodia neutrálne odtiene - Správne tvary vhodné do danej kúpeľne nemôžeme nájsť bez správnych farieb. Ak chceme precítiť klasiku, môžeme vsadiť na dominantnú bielu. K modernejším návrhom sa hodia rôzne vanilkové, kávové či olivové prvky. Dôležité bude udržiavať kúpeľňu, v ktorej je drevo, v neutrálnejších odtieňoch bez výrazných akcentov.

Zdroj: pinterest.com

 

Súčasný interiérový dizajn je nesmierne otvorený a ponúka neobmedzené možnosti využitia rôznych netradičných variácií. Aj preto je zbytočné zaškatuľkovať spojenie dreva v kúpeľni len s istými materiálmi, tvarmi a farbami. Všetko záleží od nápaditosti autora návrhu a vkusu majiteľov, ktorým musí výsledok pasovať bez ohľadu na to, čo sa považuje za vhodné.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : mimadesign.sk, beart.sk, rodriguestegels.be, interiordesigngiants.com, pjure.eu, pinterest.com