Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Rusi zostrojili najväčšiu 3D tlačiareň na svete – bude stavať bytovky

Napísal Róbert Bosák, 12.09.2018

Všetko nasvedčuje tomu, že stavebníctvo orientované na 3D tlač sa posunie o ďalší krok vpred. V Rusku totiž predstavili najväčšiu 3D tlačiareň sveta, ktorá by mala zvládnuť aj výstavbu bytoviek.

 

V ruskej spoločnosti AMT-SPETSAVIA sa počas letných prázdnin vôbec nezaháľalo. Jej zamestnanci pracovali na modeli novej 3D tlačiarne, ktorá má byť najväčšou na svete. Model S-500, ako bol prototyp tohto unikátneho zariadenia pomenovaný, zostrojili za účelom výstavby bytových domov, v prípade úspechu aj celých bytových štvrtí.

Zdroj: specavia.pro 


Cieľom je tlač poschodových bytoviek

 

Za myšlienkou zostrojiť najväčšiu 3D tlačiareň sveta stojí snaha ruskej spoločnosti vyhovieť požiadavkám miestnych stavebných firiem. Tie už dlhšie apelujú na pokrok v oblasti výstavby formou 3D tlače, ktorá by im umožnila touto metódou stavať viacposchodové bytovky. Práve AMT-SPETSAVIA im svojim vynálezom S-500 plní požiadavky a (nielen) celému ruskému stavebníctvu posiela novinku schopnú realizácie vyšších bytových domov.

Zdroj: specavia.pro 


Najväčšia 3D tlačiareň sveta v číslach: 

 

- tlačiareň dokáže pracovať v objeme 1,5 x 11,0 x 15,0 m

- výška tlače sa dá rozšíriť z 15 m až na maximálne 80 m

- pri výške 80 m môže stroj vytlačiť až 26-poschodový dom 

- rýchlosť tlače dosahuje približne 2,5 m3 betónu za hodinu

Zdroj: www.youtube.com


Z dielne ruského výrobcu prichádza ešte jeden nový stroj

 

Model S-500 nie je jediným zariadením, ktoré má daná spoločnosť poslať do konca roka na trh. Z jej dielne príde aj o niečo menšia 3D tlačiareň S-300, ktorá sa však zameria na rodinné domy, resp. malé 2-podlažné budovy. Podľa vedenia ruskej firmy má byť schopná vytlačiť objekt s výmerou do 120 m2 za pár hodín, čo je v porovnaní so súčasnými 3D zariadeniami stále dosť dobrý pokrok.

Zdroj: specavia.pro 


Rýchlejšia a lacnejšia výstavba obytných zón

 

S použitím týchto zariadení sa budú môcť bytovky realizovať rýchlejšie a lacnejšie. Rusko by tak mohlo byť prvou krajinou, kde vyrastú bytové domy vybudované pomocou 3D tlačiarne, a to už tento rok. V prípade, že sa projekt osvedčí, postupne by vďaka zariadeniu S-500 mohli vznikať celé sídliská, pokojne aj za hranicami Ruska.  

 

Text: Róbert Bosák

Foto: specavia.pro, www.youtube.com