Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Rozprávkový hotel z Abu Dhabi, na ktorý nestačili hviezdičky

Napísal Róbert Bosák, 19.12.2016

Hotel, akých na svete nie je príliš veľa. Prepychové hniezdo z Abu Dhabi totiž postavili tak dokonale, že mu nestačil ani maximálny počet udeľovaných hviezdičiek.

 

S luxusnými stavbami, ktoré nie sú bežným smrteľníkom finančne dostupné, sa v Spojených arabských emirátoch stretneme bežne. Podobne ako v Dubaji, aj v Abu Dhabi stojí niekoľko architektonických veľdiel, ktoré vzbudzujú úžas cenou, dizajnom, výškou alebo honosnosťou. Jedným z nich je rozprávkový hotel Emirates Palace, ktorý je sídlom toho najluxusnejšieho a zároveň najtypickejšieho, čo môžeme na Blízkom východe nájsť.

 

Nebolo dostatok hviezdičiek

 

Hniezdočko luxusu z Abu Dhabi je už 10 rokov symbolom kráľovského ubytovania v hoteli. Autori projektu si dali záležať a prekonali všetky očakávania vo všetkých smeroch. Či už išlo o výber materiálov, komponovanie honosných prvkov, komfort či zdravé vnútorné prostredie, Emirates Palace sa stal medzi svetovými hotelmi ikonou. Niet sa čo diviť, že mu udelili štatút hotela, ktorý presiahol maximálny počet hviezdičiek.

Zdroj: www.travel-individuell.de

 

Najdrahší hotel sveta  

 

Postaviť takýto rozprávkový luxus nebolo jednoduché a náročný projekt plný prepychových prvkov si vyžiadal obrovskú investíciu. Podľa tvorcov rebríčkov najdrahších budov sveta sa komplex dostal do prvej desiatky, pričom náklady na jeho realizáciu dosiahli zhruba 5,4mld.€. To ho zároveň robí aj najdrahším hotelom, aký bol vôbec na svete postavený.

Zdroj: www.suwaidieng.com

 

Centrum arabskej kultúry  

 

Cieľom architektov bolo navrhnúť priestranný hotelový kolos pôsobiaci majestátnym dojmom, ktorý by sa verne pridŕžal charizmy pravej arabskej kultúry. Tomu je prispôsobený hlavne interiér, v ktorom nájdeme kombinácie prírodných aj umelých kameňov, kde vyniká mramor. Typické sú aj vzácne textílie ako kašmír či hodváb, ktoré dopĺňajú apartmány, no nechýbajú ani v spoločenských priestoroch. Luxusný dojem s ohľadom na tradíciu umocňuje prítomnosť pozlátených prvkov, ktoré starí Peržania využívali v palácoch veľmi radi.

Zdroj: eyerevolution.co.uk

 

Prepych ako na dlani, no (nielen) pre bežného Slováka nedostupný. Nocľah v takomto exkluzívnom hoteli sa ráta v tisíckach eur, čo hovorí samo za seba. Veď ani hviezdičiek nebolo dosť, keď ho otvárali, čo len potvrdzuje, s akým palácom máme dočinenia. Na tamojšie pomery však celkom bežné a kedykoľvek tam môže vyrásť ešte luxusnejší rezort.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : pinterest.com, travel-individuell.de, suwaidieng.com, eyerevolution.co.uk