Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Rotterdam oživil moderný obytný komplex z bielosivých tehál

Napísal Róbert Bosák, 11.01.2024

Na bytovom trhu v Holandsku sa objavil ďalší pútavý projekt. Jednu z rotterdamských štvrtí oživil obytný komplex s necelou stovkou bytov. Pozornosť púta dizajnom, ktorého kľúčovým prvkom je murivo z bielosivých tehál.

Palladio, Zdroj: Aiste Rakauskaite


Rezidenčný komplex Palladio bol zrealizovaný v štvrti Prinsenland. Rotterdamská lokalita je známa pestrou zástavbou zo 60.-90. rokov 20. storočia, ktorá sa opiera o budovy s rôznou výškou v rôznych tvaroch. Štvrť v súčasnosti prechádza viacerými zmenami, v rámci ktorých sa v nej budujú nové a prestavujú staršie bytové aj nebytové budovy. Novým prírastkom je aj projekt Palladio.

Palladio, Zdroj: Aiste Rakauskaite


2 bloky s 96 bytmi a spoločným nádvorím


Nový obytný projekt vyrástol na mieste nevyužívanej administratívnej budovy z 2. polovice 80. rokov. Architektonický ateliér V8 ho navrhol ako komplex tvorený 2 blokmi prepojenými spoločným nádvorím slúžiacim ako externý priestor na oddych a stretávanie so susedmi. V 2 objektoch je zriadených dokopy 96 bytov. 2 a 3-izbové bytové jednotky majú výmeru od 44 do 84 m2. Menšie byty disponujú balkónom, súčasťou tých najväčších je vlastná terasa.

Palladio, Zdroj: Aiste Rakauskaite


Bielosivá tehla definuje identitu projektu


Všetkých 96 bytov sa ukrýva za bielosivým murivom, ktoré je dominantným prvkom dizajnu. Tehly nadobudli neutrálny bielosivý odtieň pri procese vypaľovania opukového kameňa. Pri realizácii sa použili ako estetický prvok, ktorý definuje identitu celého rezidenčného projektu a robí z neho neprehliadnuteľný vizuálny bod v štvrti Prinsenland. Tú čoskoro oživí ďalších 65 nových bytov, ktoré sa realizujú v rámci 2. etapy.

Palladio, Zdroj: Aiste Rakauskaite


Text: Róbert Bosák
Zdroj foto: Aiste Rakauskaite