Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Rifľovina zdobí aj interiér, nielen šatníky

Napísal Róbert Bosák, 28.02.2016

Je štýlová, pôsobí mladíckym dojmom a spĺňa najvyššie kvalitatívne požiadavky. Reč je o rifľovine, ktorá stráca vplyv v šatníkoch, no o to viac populárna sa stáva v interiéroch.

 

Príchod riflí na módny trh spôsobil obrovský boom, ktorý navždy zmenil šatníky po celom svete. Sú to už dlhé desaťročia, čo je štýl obliekania ovplyvnený práve využitím rifľoviny, ktorá sa stala neodmysliteľnou súčasťou našich životov. Tento materiál sa však osvedčil aj u výrobcov, ktorí sa nevenujú výrobe oblečenia a jeho jedinečný charakter zaujal mnohých interiérových dizajnérov.

Zdroj: www.sedacie-supravy.eu

 

Netradičná textília pre oživenie priestoru

 

Prítomnosť rifľoviny ako dekoračného materiálu je stále výnimočná, aj keď postupne sa s ňou zoznamujeme čoraz viac. Inšpirácie využitia tejto netradičnej interiérovej textílie prichádzajú najmä z anglo-amerického regiónu, kde s ňou začali experimentovať ako prví. Predsa len, jej schopnosť oživiť priestor svojskými vibráciami je fascinujúca a správnym zladením zvýrazní potrebné detaily podporujúce uvoľnenú atmosféru v miestnosti. 

Zdroj: www.fler.cz

 

Dôležitá je správna kombinácia

 

Bez ohľadu na výber materiálov je pri každom zariaďovaní interiéru dôležitá kombinácia s ďalšími prvkami. V prípade zakomponovania rifľoviny to platí dvojnásobne, pretože jej vzhľad prináša špecifický výraz, ku ktorému nie je ľahké doladiť farby a motívy, takže na výbere kombinácií si dajte poriadne záležať.

Zdroj: www.blogerky.cz

 

Nekombinujte s krikľavými farbami – K rifľovine patrí jednoznačne biela, ktorá pomáha vytvoriť správny kontrast. Zabudnite na krikľavé odtiene žltej, oranžovej a zelenej, tie by pokazili efekt. 

 

Zvoľte správny odtieň – Odtieňov rifľoviny je veľa, takže výber je široký. Najlepší vzhľad však ponúkajú svetlomodré varianty.


Hodia sa mozaikové motívy – Niektoré moderné domácnosti začali kombinovať rifľovinu s rôznymi mozaikami a ornamentmi. Táto kombinácia sa ukázala ako celkom štýlová a navyše dodá priestoru orientálny nádych.


Dolaďte hlavne nábytok – Ak má rifľovina pôsobiť elegantne a harmonicky, potom vsaďte na správny nábytok. Semišová sedačka a stolíky zo svetlohnedého dreva určite vytvoria vhodný podklad. Pozornosť venujte aj podlahe alebo kobercu, pri ktorých sa opäť odporúča biela. 


Pozor na nedostatok materiálu

 

Keďže predajcovia bytových doplnkov sa na rifľovinu veľmi neorientujú, často sa môžete stretnúť s problémom nákupu tohto sortimentu. V takom prípade bude riešením svojpomocná výroba, ktorá vám umožní vymyslieť vlastné návrhy zapadajúce do vašej predstavy o vzhľade interiéru. Recept je jednoduchý, zmiešajte trochu kreativity, staré rifle a praktické schopnosti a výsledkom by mali byť originálne návrhárske kúsky.

Zdroj: www.c-d-t.cz

 

Budúcnosť rifľoviny ako materiálu určeného na výrobu bytových doplnkov je neistá. Ťažko povedať, či sa v pestrej konkurencii ďalších elegantných materiálov dokáže presadiť natoľko, že bude vo veľkom skrášľovať naše domácnosti. Zatiaľ je skôr alternatívou, ktorú využíva len minimum majiteľov hľadajúcich niečo netradičné. To sa však môže rýchlo zmeniť a rifle si už nebudeme spájať iba s oblečením, ale najmä s vkusnými interiérovými textíliami.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : sedacie-supravy.eu, fler.cz, blogerky.cz, c-d-t.cz