Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Revolučné bývanie v sebestačnej ekokapsule

Napísal Róbert Bosák, 14.10.2015

Šikovné mozgy z radov Slovákov sa už viackrát postarali o revolučné objavy, ktoré priniesli pokrok. Podobným objavom je jeden progresívny nápad našich architektov, ktorí nám ukazujú ako by sme mohli žiť v budúcnosti. 

Zdroj: www.adrenalin.hr


Originálne nápady rôznych netradičných budov určených na bývanie pribúdajú po celom svete, no nie všetky dokážu očariť svojim prevedením. To sa podarí len najlepším návrhom, ktoré dokážu ponúknuť viac ako dizajn a ich dominantným prvkom je funkčné riešenie. Jeden z takýchto revolučných nápadov spojených s futuristickým štýlom bývania prišiel dávnejšie z architektonického štúdia Nice Architects, kde navrhli tzv. ekokapsulu.

Zdroj: www.b92.net


Inovatívny krok v oblasti bývania

 

Revolučné dielo dvojice Soňa PohlováTomáš Žáček možno vzniklo aj ako odpoveď na rastúce nároky súčasnej doby spojené s potrebou hľadania inovatívnych architektonických riešení. Na základe toho pribúda originálnych nápadov, ktoré môžu svet architektúry niekam posunúť a práve ekokapsula je jedným z nich. Premyslený koncept domu prináša skutočný pokrok, na čo tvorcovia poukazujú pri každej príležitosti prezentovať nový spôsob bývania v mobilnom mikrodome.

Zdroj: www.b92.net


Komfort v podobe mikrodomu 

 

Pri kontakte s pojmom ekokapsula nás môže napadnúť všeličo, no po predstavení nápadu slovenských architektov si ho budeme vedieť spojiť s unikátnym typom príbytku. Ide o malý mikrodom, ktorý bol navrhnutý v tvare vajca, čo autorov takisto inšpirovalo pri voľbe názvu ekokapsula. Aj napriek minimálnym rozmerom s dĺžkou 4 m, šírkou 2,4 m a výškou 2,5 m dokáže slúžiť ako bežná domácnosť. Skladacia posteľ, toaleta, sprchovací kút, kuchynská linka a dokonca aj priestor pre pracovňu, to všetko sa zmestí do tohto mini príbytku.

Zdroj: www.mojandroid.sk


Energetická sebestačnosť je základom

 

Podstatou celého mikrodomu je jeho energetická sebestačnosť, čo nám vyplýva zo samotného názvu. Tento objekt dokáže úplne sám vytvárať potrebnú energiu a poskytnúť tak obyvateľom štandard aj po tejto stránke. Súčasťou ekokapsuly je veterná turbína a inštalované solárne panely, ktoré sa starajú o zásobovanie elektrinou. Vďaka oválnemu tvaru mikrodomu bolo jednoduché vymyslieť aj efektívny systém zachytávania vody, ktorá sa následne používa v príbytku. Skladba tohto energetického systému garantuje 100% sebestačnosť aj v prípade bezvetria či zamračeného počasia.

Zdroj: www.htech-world.ru


Je až neuveriteľné, čo všetko môže ponúknuť dom, ktorého plocha nie je ani 10m2. Rôzne návrhy mikrodomov sú síce v poslednom čase dosť vyhľadávané, no tento je predsa len špeciálny. Pre nás je skvelou správou, že prišiel od slovenských architektov a tí sa snažia svoj nápad čoraz viac priblížiť celému svetu. Pri ďalšej práci na prezentácií bývania v ekokapsule im držíme palce, aby sa im tento sen splnil a ktovie, možno budeme časom v ekokapsuliach bývať aj my.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : adrenalin.hr, b92.net, mojandroid.sk, htech-world.ru