Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Rekonštrukcia zvolenského mosta pod Pustým hradom začne v máji

Napísal Róbert Bosák, 24.04.2024

Vo Zvolene sa blíži začiatok jednej z najväčších rekonštrukcií dopravnej infraštruktúry za posledné roky. Obnovou prejde cestný most vedúci ponad železničnú trať a rieky Hron a Slatina. Prvé práce sa uskutočnia v polovici mája. Renovácia potrvá niekoľko mesiacov.

Zdroj: NDS - ndsas.sk


Prvá väčšia rekonštrukcia mosta


Viac ako 700 m dlhý most na ceste I. triedy I/16 nikdy neprešiel väčšou rekonštrukciou. Prvú rozsiahlu obnovu podstúpi tento rok. Národná diaľničná spoločnosť (NDS) iniciovala modernizáciu kvôli jeho nevyhovujúcemu stavu. Problémom sú trhliny a nerovnosti na vozovke, ktoré ohrozujú bezpečnosť premávky. Zásahy si vyžaduje aj poškodená izolácia mosta, cez ktorú na nosnú konštrukciu preniká voda. Technický a estetický stav zhoršuje aj korózia na zábradliach.


Plánované rekonštrukčné práce:


- sanácia nosnej konštrukcie
- výmena izolačného systému
- realizácia novej vozovky
- realizácia nových ríms
- osadenie nových zábradlí a zvodidiel


Investícia vo výške 3,75 mil. €


Práce na oprave mosta si vyžiadajú celkové náklady vo výške 3,75 mil. €. Predstavitelia NDS avizovali, že ide o jednu z najvyšších tohtoročných investícií do zvýšenia bezpečnosti na slovenských mostoch. Presný termín ukončenia obnovy toho zvolenského zatiaľ nie je známy. Počas niekoľkomesačného trvania prác bude premávka obmedzená iba čiastočne. Doprava bude presmerovaná na tú stranu mosta, na ktorej aktuálne renovačné práce prebiehať nebudú.


Text: Róbert Bosák
Zdroj: NDS - ndsas.sk, TASR - teraz.sk
Zdroj foto: NDS - ndsas.sk