Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Rekonštrukcia obchodného centra Grand Pardubice potrvá takmer 2 roky

Napísal Róbert Bosák, 23.01.2024

Legendárne pardubické obchodné centrum zatvorilo brány. Širokej verejnosti ich opäť otvorí najskôr v druhej polovici budúceho roka. Stane sa tak po ukončení rekonštrukcie paláca Grand z 30. rokov, ktorá má nákupnému stredisku vrátiť zašlú slávu.


Funkcionalistický palác Grand sa stal sídlom nového nákupného strediska v druhej polovici 90. rokov. OC Grand Pardubice zažilo hneď po otvorení veľký nákupný boom. Po výstavbe ďalších obchodných centier v Pardubiciach sa jeho pozícia oslabila. Rozsiahla modernizácia ho môže dostať späť do centra diania a z komplexu urobiť jeden z najvyhľadávanejších bodov na retailovej mape celého pardubického regiónu.

Zdroj: grand-pardubice.cz


Grand Pardubice vstúpi do novej etapy


Pozícia OC Grand Pardubice na regionálnom retailovom trhu sa začala oslabovať v rokoch 2007-2008. Po predaji komplexu ostali v priestoroch centra neobsadené plochy a návštevnosť dosahovala nižšie čísla. Pôvodný vlastník sa rozhodol dať nákupnému stredisku druhú šancu. Spoločnosť PSN odkúpila komplex späť v roku 2019. V nadchádzajúcom období pracovala na príprave obnovy, ktorá má za cieľ zmodernizovať obchodné priestory, vylepšiť ponúkané služby a previesť OC Grand Pardubice do novej etapy života.


Nová gastrozóna aj obchodné prevádzky


Zvýšiť atraktivitu OC Grand Pardubice majú nové obchodné aj gastronomické prevádzky. Investor plánuje vybudovať novú gastronomickú zónu, ktorá rozšíri ponuku reštauračnej časti. Na prvých dvoch podlažiach pribudnú nové obchodné priestory na prenájom. Projekt ráta so vznikom 29 nájomných jednotiek. V pláne je aj modernizácia kina, ktoré divákom ponúkne vyšší komfort a lepšie služby. Na treťom podlaží sa zriadi moderný priestor so zdieľanými kanceláriami na prenájom.

Zdroj: grand-pardubice.cz


Výstavba nového parkovacieho objektu


Výsledkom takmer 2-ročnej modernizácie nebude iba vynovený interiér a viac obchodných prevádzok. Do projektu bola zakomponovaná aj výstavba nového objektu, ktorý bude slúžiť na parkovanie. Nový parkovací dom vyrastie hneď pri obnovenom paláci Grand. V objekte vznikne viac ako 260 parkovacích miest, ktoré budú primárne slúžiť návštevníkom centra. Parkovací dom má byť dokončený na jeseň tohto roka. Práce v nákupnom stredisku sa majú ukončiť v priebehu jesene 2025.


Text: Róbert Bosák
Zdroj foto: grand-pardubice.cz