Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Realitný index zdravia s novým rekordom

Napísal Róbert Bosák, 26.05.2016

Na slovenskom realitnom trhu padol ďalší rekord, ktorý sa zapíše do histórie. Tentoraz ide o realitný index zdravia, ktorý v apríli prekonal najnižšiu hranicu z minulého roka a stanovil tak najlepší výsledok, aký bol doposiaľ zaznamenaný.

 

Odborníci aj laická verejnosť sa musia z aktuálneho diania v oblasti realít nadmieru tešiť, čo je spôsobené jednou pozitívnou správou za druhou. Ich skvelú náladu potvrdzuje aj najnovší výsledok realitného indexu zostaveného Národnou asociáciou realitných kancelárií (NARKS), ktorá verejnosť prekvapila novým rekordom. Realitný index sa tak dostal na najnižšiu hranicu a ako dôkaz perfektných výsledkov realitného sektora a zlepšovania nálady na trhu stojí určite za to.

 

Rekord zo septembra prekonaný

 

Najnižšia hodnota realitného indexu zdravia zaznamenaná počas minuloročného septembra už  nebude dominovať poradiu najsilnejších mesiacov v hodnotení tohto údaju. Najnovší aprílový výsledok totiž prekonal tento rekord a udal novú hranicu, ktorú sa môže realitný trh pokúšať opäť pokoriť. Rozdiel je však minimálny, nakoľko nová hodnota indexu 2,38 je v porovnaní   so septembrovým rekordom 2,39 lepšia len o jednu jedinú stotinu. Na to sa však história pýtať nebude a aprílový výsledok sa zapíše ako nový rekord bez ohľadu na celkový rozdiel.

 

Odhad májového indexu dosť pozitívny

 

Ďalšou dobrou správou súvisiacou s realitným indexom je odhad jeho májovej hodnoty. Ten sa zapísal na úroveň 2,22, čo je s výnimkou augusta 2013 oznámkovaného odhadom vo výške 2,13 najlepším predpokladom od začiatkov zostavovania indexu. Podľa mnohých je tento údaj príliš optimistický, no po aprílovom rekorde a skoku o 0,10 bodu v porovnaní s konkrétnym výsledkom z marca sa prehnane pozitívne tipy dali očakávať.

 

V realitkách vládne optimizmus

 

Bez ohľadu na to aký výsledok máj prinesie, nálada medzi realitnými kanceláriami je viac než dobrá. Optimizmus a viera v oživenie sú pre zotavenie trhu dosť dôležité, takže vyhliadky sprevádzané vysokými očakávaniami nie sú na škodu. Samozrejme len za predpokladu, že sa toto nadšenie nezmení na iracionálne a realitky sa budú držať pri zemi. Zatiaľ im totiž vývoj na trhu praje a všetci budeme radi, ak bude rast pokračovať primeraným tempom bez hrozby vzniku realitnej bubliny.

 

O postupnom ozdravovaní slovenského realitného trhu vám v súvislosti s prichádzajúcimi novinkami prinášajúcimi dobré správy píšeme neustále. Mnohí už ani nepredpokladajú, že tento rok by sa situácia mala nejako zdramatizovať a nehnuteľnosti by čakalo zlé obdobie. O dobrej nálade a dôvere v rast svedčia aj čísla vyplývajúce z realitného indexu, ktorý práve aprílovým prekonaním rekordu definitívne potvrdil predpoklady a s nimi spojené vysoké očakávania.

 

Text : Róbert Bosák

Zdroje : realitnyindex.sk

Foto : realitnyindex.sk