Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

PSS začala s programom na obnovu okolia obytných zón

Napísal Róbert Bosák, 14.03.2016

Pred niekoľkými dňami odštartoval zaujímavý projekt, ktorého cieľom je vyššia životná úroveň spojená s kvalitou bývania. Ide o program na revitalizáciu obytných zón, na ktorom sa podieľa Prvá Stavebná sporiteľňa.

 

Podpora finančných inštitúcií pri rôznych účelových projektoch nie je na Slovensku ničím výnimočným. Banky, poisťovne a stavebné sporiteľne pravidelne spolupracujú pri príprave nových programov vedúcich k rozvoju miest a obcí, pričom hlavným cieľom je podieľať sa na zvyšovaní kvality života v daných regiónoch. Aktuálne sa do projektu tohto typu zapojila aj Prvá stavebná sporiteľňa (PSS), ktorej nový program má podporiť revitalizáciu obytných zón po Slovensku.

 

Nový grant na obnovu obytných zón

 

Nápad zrealizovať projekt na financovanie revitalizácie obytných zón vzišiel zo spolupráce PSS s Úniou miest Slovenska. Iniciátori sa rozhodli prísť s novým programom, ktorý umožní financovanie rôznych zámerov spojených s úpravou okolia bytoviek a rodinných domov pomocou získaného grantu. Majitelia obytných budov sa tak dostanú k možnosti zohnať finančné prostriedky na skvalitnenie okolitého prostredia, na ktoré sa dosť často zabúda.

Zdroj: www.kezmarok.sk

 

Cieľom je revitalizácia verejných priestranstiev

 

Súčasťou bývania je aj okolie bytovky či domu, ktoré má takisto vplyv na kvalitu života, čo by malo majiteľov viesť k iniciatíve jeho skrášľovania. V mnohých mestách nájdeme sídliská, na ktorých je okolitý areál v hroznom stave a vyžaduje si dôkladnú revitalizáciu. K tomu ale treba peniaze, ktoré majitelia nemajú, takže zasiahnuť musia samosprávy alebo podnikateľské subjekty. To viedlo k rozhodnutiu pripraviť nový program aj PSS, ktorej cieľom je prispieť k obnove takýchto externých zón.

 

Programy na úpravu okolia bytoviek a domov chýbajú

 

Informácie z médií nám často vytvárajú obraz o tom, že pre vyššiu kvalitu bývania sa na Slovensku robí dosť. Ak vezmeme do úvahy projekty na obnovu budov a ich rekonštrukcie vedúce k znižovaniu energetickej náročnosti, potom môžeme súhlasiť, no možnosti podpory obnovy verejných priestranstiev sú takmer nulové a peniaze na tento zámer nezoženiete ani z európskych operačných programov.  Program PSS je v podstate prvý väčší projekt, ktorý sa sústredí na úpravu okolia obytných budov a poskytuje na to nejaké peniaze.

Zdroj: www.zdruzenienovomeskeho.eu

 

Nový grantový program je oficiálne spustený a od začiatku marca ponúka záujemcom šancu získať prostriedky na revitalizáciu obytných zón. Podľa aktuálnych ohlasov má projekt trvať tri roky, čo sa však môže kedykoľvek zmeniť. PSS musí najprv zistiť, aký záujem o program bude a podľa toho sa prispôsobiť. Grant sa bude udeľovať na základe schválenia žiadosti, ktorú môžu predložiť mestá, obce či občianske združenia iniciujúce nejaký prospešný zámer.

 

Všetky dostupné informácie o programe a možnostiach získania grantu nájdete na stránkach www.pss.sk alebo www.unia-miest.sk

 

Text : Róbert Bosák

Foto : kezmarok.sk, zdruzenienovomeskeho.eu