Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Prvé solárne mesto vznikne u protinožcov

Napísal Róbert Bosák, 02.08.2016

Na okamih oficiálneho otvorenia prvého solárneho mesta čaká celý svet. Zatiaľ sa však dočkal len realizácie zelených štvrtí vo vybraných metropolách, čo sa už čoskoro môže zmeniť, pretože v Austrálií realizujú famózny urbanistický projekt.

 

Návštevníci austrálskeho Melbourne sa už pomaly môžu oboznámiť s tým, ako majú vyzerať mestá budúcnosti. Na jeho okrajovej časti totiž rastie projekt YarraBend, ktorý údajne počíta s výstavbou rozsiahlej predmestskej štvrte. Tá si práve vďaka konceptu prevedenia projektu vyslúži štatút moderného solárneho mesta, ktoré bude prvým svojho druhu na celom svete.

Zdroj: www.airviewonline.com

 

Unikátny projekt prvého ekomesta

 

Pokrokový projekt bol pripravený už dávnejšie, no budovať sa začal len nedávno. Nakoľko ide o revolučnú urbanistickú stratégiu, iniciátori sa nikam neponáhľali a úspešný výsledok postavili práve na príprave. Zdá sa, že aktuálne majú jasno v tom, čo chcú vybudovať, a ich snaha o výstavbu prvého svetového ekomesta začína naberať viditeľné kontúry.

 

Stovky moderných ekologických príbytkov

 

Cieľom projektu bolo prísť s kombináciou moderného predmestského života v pokojnejšom prostredí s možnosťou žiť v zdravej štvrti, ktorá nebude závislá od klasických zdrojov energií. Developeri sa tak rozhodli až pre 2500 príbytkov, ktoré budú radovo vystavané buď vo forme domov alebo menších bytoviek, pričom každá jedna domácnosť bude zariadená v úspornom nadštandarde. 

 

Predpokladaná úspora obyvateľov mesta :

 

–        100% úspora pri dobíjaní elektromobilov

–        o 43% menšia spotreba vody

–        o 80% nižšia produkcia odpadu

 

Domácnosti budú využívať Teslove technológie

 

Schopnosť fungovať nezávisle od bežných zdrojov energie a žiť ekologicky umožní využitie pokrokových technológií, medzi ktorými nechýbajú tzv. powerwalls. Ide o špeciálne batérie pre domácnosti, ktorých prevádzka je postavená na Teslovom princípe úspory a nezávislosti (aj preto ten názov Tesla town). To dáva autorom príležitosť vybudovať skutočné ekologické mesto, ktoré dokáže prežiť výhradne z obnoviteľných zdrojov.

Zdroj: www.yarrabend.com.au

 

Projekt je momentálne vo fáze výstavby a podľa aktuálnych informácií prebieha všetko podľa plánu. Dokonca sa spustil aj predaj prvých domov, ktoré by mohli byť obývané na konci roka. Čo viac dodať, Austrália vzala zodpovednosť na seba a ukázala svetu ako prvá, že realizácia solárnych miest je správnym krokom a je najvyšší čas na ich výstavbu po celom svete.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : airviewonline.com, yarrabend.com.au