Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Projekt EDEN - jeden z najlepších environmentálnych komplexov

Napísal Róbert Bosák, 24.08.2015

Myšlienka, stratégia, postup, výsledok a to všetko v znamení inovácie. Presne tohto sa držali tvorcovia slávneho environmentálneho projektu EDEN, ktorý ukazuje príklad významu ekológie celému svetu.

Zdroj: www.wikipedia.org


21.storočie sa okrem iného nesie aj v znamení zaujímavých ekologických riešení, ktoré sa samozrejme týkajú aj architektúry a stavebníctva. Tie ponúkajú obrovský priestor na podporu lepšieho životného prostredia a to prostredníctvom budovania moderných environmentálnych projektov, ktorých sila spočíva práve v akceptovaní prírody a následného využitia jej sily pri výstavbe. Príkladom tejto stratégie je aj projekt EDEN, ktorý patrí medzi najlepšie komplexy tohto typu.

Zdroj: pl.exploriada.com


Multifunkčný ekosystém pod strechou

 

Projekt EDEN je jeden z najlepších novodobých riešení orientujúcich sa na spojenie ekológie so stavebníctvom. Ide o netradičný environmentálny komplex, ktorý je vlastne obrovským rastlinným krytom ukrývajúcim parky, záhrady, výrobne alternatívnej energie a ďalšie centrá, ktorých úlohou je podpora ochrany životného prostredia. A treba povedať, že tvorcom sa ich zámer vytvoriť multifunkčný krytý ekosystém zlepšujúcim stav životného prostredia podaril.

Zdroj: www.skot-utazas.hu


Pozitívny vplyv na životné prostredie

 

Celý komplex je prototypom ekologickej výstavby, ktorá je v súčasnom období dôležitá kvôli udržaniu životného prostredia v prirodzenom stave a práve vďaka takýmto dielam môžeme vidieť vedecky podložené dôkazy o ich dobrom vplyve na okolité prostredie. Britský EDEN to potvrdil najefektívnejším spôsobom, ktorého výsledok je úžasný. Rozmanitosť vegetácie, jej systematická úprava pri hľadaní správnych podmienok a tvorba veľkého množstva energie len dokazuje akú silu má samotná príroda a ako veľmi je na nej človek závislý. 

Zdroj: www.federmohn.at


Veľká Británia ponúka príklad pre environmentalistov

 

Projekty ako EDEN sa nevidia bežne, takže autori nápadu môžu pokojne inšpirovať celý svet. Tento rozsiahly environmentálny areál sa nachádza v Cornwalli približne 5 kilometrov od mesta St. Austell vo Veľkej Británií, takže milovníci ekológie navštevujúci Veľkú Britániu si ho môžu prísť pozrieť naživo. Pri osobnom kontakte pocítia kreativitu, nápad a ambície trvalo udržateľnej výstavby na vlastnej koži.

Zdroj: www.cact.cz 


Podobných projektov na svete nie je veľa, takže britský EDEN má o to väčšiu úlohu ukázať svetu význam symbiózy človeka s prírodou. Tú však ale dosiahneme len podporou povedomia ľudí o ekológií a jej dôležitosti v súčasnom storočí. EDEN patrí nepochybne k tým najlepším príkladom, takže sme radi, že sme Vám mohli priniesť krátky prehľad o jeho účasti vo svete stavebníctva orientovaného na environmentálne hodnoty.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : wikipedia.org, pl.exploriada.com, skot-utazas.hu, federmohn.at, cact.cz