Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Projekt čínskej megatovárne na nábytok z červeného betónu

Napísal Róbert Bosák, 10.11.2023

Nástup „zelených“ stavebných materiálov neznižuje dopyt po klasickom betóne. Pevný a odolný materiál je stále vyhľadávaný aj pre svoje pestré estetické možnosti. Ako hlavný dizajnový prvok zohrá kľúčovú úlohu pri výstavbe novej čínskej megatovárne.

Zdroj: neriandhu.com


Domovom novej nábytkárskej továrne Pastoral Monument bude lokalita pri meste Ťia-sing (Jiaxing). Podľa zástupcov čínskeho výrobcu nábytku Camerich pôjde o jednu z najväčších tovární tejto firmy. Výrobno-administratívny komplex nemá zaujať iba veľkosťou. Architekti z ateliéru Neri&Hu vsadili aj na originálny dizajn vyzdvihujúci betón ako kreatívny materiál schopný splniť najvyššie praktické aj estetické nároky.

Zdroj: neriandhu.com


Niekoľkopodlažný stupňovitý komplex


Červené prevedenie megatovárne upúta pozornosť aj vďaka tvaru celého komplexu. Tvoriť ho bude niekoľko prepojených objektov, ktorých výška bude smerom k severnej strane postupne stúpať. V nízkopodlažnej časti továrenského areálu budú priestranné výrobné plochy. V časti s viacpodlažnými objektmi sa zriadia kancelárie, byty pre zamestnancov aj výstavné priestory prezentujúce vyrábaný nábytok. Najvyššia zo stupňovito usporiadaných budov bude mať 10 poschodí.

Zdroj: neriandhu.com


Fasáda z červených betónových trámov


Konštrukčný koncept celého komplexu bude pôsobiť ako jednoliaty celok. Celá továreň bude postavená z geometricky tvarovaných betónových trámov. Konštrukčné prvky budú sfarbené načerveno z vonkajšej aj vnútornej strany. Červenú fasádu doplnia veľkoformátové okná, cez ktoré bude do átrií s vyvýšenými mostami prepájajúcimi vstupy do jednotlivých častí továrne prenikať dostatok denného svetla. Tým sa zvýrazní červené prevedenie podláh, ktoré sa zladia s charakterom celého komplexu.

Zdroj: neriandhu.com


Text: Róbert Bosák
Zdroj foto: neriandhu.com