Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Príťažlivý hotel ukrytý v srdci Islandu

Napísal Róbert Bosák, 01.11.2015

Medzi najlepšími architektonickými dielami posledných rokov sa nachádza aj zopár islandských budov. V ich zozname nesmie chýbať aj jeden atraktívny hotel, ktorý stojí priamo v srdci severskej prírody Islandu. 

Zdroj: www.theguardian.com


Čarovná islandská príroda je vyhľadáva miliónmi turistov ročne. Ich cieľom je navštíviť túto krajinu a okúsiť nepoškvrnenú miestnu atmosféru naživo. Aby sa mohli cítiť dobre a užiť si Island naplno, domáci obyvatelia sa im snažia vytvoriť tie najlepšie podmienky na pobyt a ukázať im svoju pohostinnosť aj tým, že postavili niekoľko zaujímavých hotelov. A práve hotel pomenovaný Ion je skvelým lákadlom pre všetkých návštevníkov, ktorí chcú stráviť nejaký čas v centre neodolateľnej prírody.

Zdroj: www.theguardian.com

 

Nenápadný, no príťažlivý

 

Vzhľad a celkové prevedenie hotela Ion muselo ponúknuť niečo úplne jedinečné, lebo len takto si ho môžu turisti všimnúť. Ide totiž o nenápadnú stavbu ukrytú v centre prírody a aj napriek niekoľkokilometrovej vzdialenosti od hlavného mesta sa jedná o málo frekventovanú lokalitu. Avšak práve to dalo architektom možnosť ako navrhnúť príťažlivú budovu, ktorá má schopnosť vynikať a upútať tak pozornosť.

Zdroj: www.knstrct.com

 

Hra s dizajnom sa podarila

 

Hlavnou črtou islandských budov je spojenie tradícií s modernou, čo sa podarilo aj pri návrhu daného hotela. Interiér prináša jedinečný nádych pravého islandského charakteru a zariadenie priestorov sa nesie v štýle domácich prírodných materiálov, veď aj rám zrkadiel v kúpeľni sa vyrábal z miestneho druhu brezy. Poloha predstaveného hotela sa nachádza na mieste bývalej ubytovne patriacej elektrárni, na základe čoho chceli tvorcovia návrhu zamaskovať tento jav a pristúpili k tmavému vonkajšiemu obkladu z vlnitých plechov. Elegantný vzhľad ešte doplnili vysoké okná zabezpečujúce dostatok svetla v izbách, čo bol vôbec najlepší ťah ako umožniť ubytovaným sledovať nočnú polárnu oblohu.  

Zdroj: www.healinghotelsoftheworld.com

 

Zisk niekoľkých ocenení

 

Výnimočnosť tohto hotela neostala nepovšimnutá a jeho majitelia sa dočkali aj niekoľkých prestížnych ocenení. Predsa len, myšlienka konceptu vrátane realizácie sa pozdávala porotám vo viacerých súťažiach, na základe čoho sa dielo ako celok aj ocenilo. Spomeňme napríklad Architizer A+ či Medzinárodnú cenu za architektúru múzea The Chicago Athenaeum, ktoré sú jasným dôkazom jedinečnosti hotela. Dvojnásobná nominácia v súťaži Leading European Architects Forum 2014 nebola takisto náhodná a potvrdila silné renomé objektu.

Zdroj: www.knstrct.com

 

Sláva ešte len príde

 

Niektorí z domácich aj zahraničných turistov si už stihli vyskúšať ubytovanie v prestížnom hoteli. Ich počet zatiaľ nemôže konkurovať iným tradičným hotelom v krajine, čo je však spôsobené krátkou dobou prevádzkovania. Priestory boli otvorené len v roku 2013, no za dva roky návštevnosť rekordne stúpla. Vzhľadom na atraktívnu polohu, komfort a možnosti pre turizmus môže Ion postupne predbehnúť slávnejších konkurentov a stať sa oveľa žiadanejším miestom na ubytovanie.

Zdroj: www.knstrct.com

 

Pokiaľ nezažijeme islandskú prírodu naživo, o jej nádhere si môžeme vytvárať len predstavy. Tí, ktorým sa pošťastí navštíviť túto výnimočnú krajinu, budú mať nezabudnuteľné zážitky a skvelých okamihov bude ešte viac, ak sa ubytujú v hoteli Ion. Dojmy z atraktívneho dizajnu a celého architektonického prevedenia umocnia príjemné pocity z návštevy tohto miesta a ponúknu Vám možnosť prežiť jeden z najfascinujúcejších výletov.   

 

Text : Róbert Bosák

Foto : theguardian.com, healinghotelsoftheworld.com, knstrct.com