Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Priemyselný park Štúrovo chystá inštaláciu ďalších fotovoltických panelov

Napísal Róbert Bosák, 28.11.2023

Projekt fotovoltickej elektrárne s výkonom 15 MW bol iba prvým krokom. Priemyselný park Štúrovo plánuje pokračovať v inštalácii úsporných zariadení. Aktuálne pracuje na prípravách montáže ďalších fotovoltických panelov.


Séria nových fotovoltických panelov v štúrovskom priemyselnom parku bude nainštalovaná v juhozápadnej časti areálu. Ako plocha vhodná na inštaláciu niekoľkých tisícok panelov sa vybralo miesto niekdajšej skládky s jej okolitým nezastavaným priestranstvom. Zvolená časť areálu poslúži na realizáciu druhej fázy projektu, ktorá nadviaže na úvodnú etapu.

Štúrovo, Zdroj: wikipedia.org - Karelj


Zdvojnásobenie celkového výkonu elektrárne


Cieľom realizácie druhej etapy je rozšírenie celkovej výrobnej kapacity miestnej fotovoltickej elektrárne. Na mieste niekdajšej skládky bude postupne nainštalovaný približne rovnaký počet fotovoltických panelov ako v rámci úvodnej etapy. Ich výkon má dosiahnuť 15 MW, čím sa celkový výkon fotovoltického systému v priemyselnom parku zdvojnásobí na 30 MW. Ďalšie rozšírenie kapacity v budúcnosti nie je vylúčené.


Viac ako 31 000 kusov fotovoltických panelov


Po realizácii druhej etapy má čistú elektrinu v areáli parku vyrábať dokopy vyše 31 000 kusov fotovoltických panelov. V rámci príprav na inštaláciu nových úsporných zariadení sa hovorí o zvýšení počtu panelov na 31 084. Fotovoltický systém nainštalovaný v druhej etape zaberie plochu zhruba 190 000 m2. Vyrobená elektrina bude zo siete v priemyselnom parku dodávaná do siete Západoslovenskej distribučnej, a. s.


Text: Róbert Bosák
Zdroj foto: wikipedia.org - Karelj