Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Prestavba na dom zachránila kaplnku pred zánikom

Napísal Róbert Bosák, 16.02.2016

Pre architektov je obrovským zadosťučinením, keď sa im podarí zachrániť chátrajúcu budovu a oživiť ju na pekný a funkčný objekt. Švajčiarski návrhári sa takto ujali starej rozpadajúcej sa kaplnky v anglickej prírode a prerobili ju na útulne sídlo.

 

Uprostred nedotknutého anglického lesa pomenovaného Teesdale stojí malý skromný domček pripomínajúci kaplnku. Aspoň tak ho vnímajú okoloidúci návštevníci, ktorí nie sú ďaleko od pravdy, pretože táto stavba bola niekedy skutočne kaplnkou. Po dlhých rokoch zabudnutia jej hrozil zánik, no v pravý čas ju objavili a zachránili noví majitelia, ktorí z nej spravili útulnú dovolenkovú rezidenciu.

Zdroj: www.dailymail.co.uk

 

Zachránená kaplnka sa zmenila na domček

 

Skôr než sa iniciátori nápadu pustili do rekonštrukcie opustenej stavby, kaplnka stihla napísať dlhý príbeh poznačený samotou, prázdnotou a nezáujmom. Dôsledky tohto stavu si vypýtali daň v podobe navlhnutých stien, poškodenej konštrukcie a rozpadávajúcej sa strechy. Autori renovácie však spravili kus práce a zo starej zničenej budovy vznikol elegantný domček.

Zdroj: www.dailymail.co.uk

 

Objektu zachovali historický pôvod

 

Už prvotné plány architektov rátali so zachovaním pôvodného vonkajšieho vzhľadu objektu v maximálnej možnej miere. Takisto interiér mal stále pôsobiť svojim historickým dojmom, no v kombinácií s modernými prvkami starajúcimi sa o bežný komfort. Pri zariaďovaní izieb bolo potrebné sústrediť pozornosť aj na zladenie objektu s čarom okolitého prostredia. 

Zdroj: www.krasysveta.sk

 

Útulné sídlo s maximálnym komfortom

 

Kaplnka pôsobí ako miniatúra, čo spôsobuje menšia úžitková plocha. Pre architektov to však nebol problém k príprave návrhu, vďaka ktorému sa interiér javí priestranne a poskytuje dosť miesta. Dokonca sa podarilo vybudovať aj poschodie, pretože strop je položený vyššie a sídlo tak môže pôsobiť ako skutočný dom. Pocit pohodlia zabezpečuje biele prevedenie interiéru, čo udržiava pôvodnú atmosféru živú aj po dlhých rokoch. 

Zdroj: www.krasysveta.sk

 

Ak by k objaveniu zabudnutej budovy došlo o pár rokov neskôr, renovácia by už nemusela byť možná. Nič také sa ale nestalo a stará kaplnka poslúžila ako ďalší dôkaz všestranného architektonického umenia. Majitelia môžu domček využívať ako letné sídlo a kedykoľvek sem prísť načerpať nové sily, ktoré im ponúka čarovné prostredie anglickej prírody.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : dailymail.co.uk, krasysveta.sk