Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Presťahujte sa do Talianska. Zaplatia vám za to.

Napísal Róbert Bosák, 24.10.2017

V južanských mestách s klesajúcou populáciou je celkom bežné, že za presťahovanie do týchto lokalít odmenia nových obyvateľov finančným príspevkom. Momentálne sa k nim pridáva aj talianska Candela, ktorá chce peniazmi prilákať stovky ľudí.

Zdroj: dailymail.co.uk

 

Útulné historické mestečko s príjemnou klímou a pokojnou južanskou atmosférou. Presne to je Candela, lokalita ako stvorená na pohodovú dovolenku, ktorá však niekoľko rokov bojuje s radikálnym znižovaním populácie. Aj preto sa jej vedenie po vzore iných talianskych miest rozhodlo prilákať nových obyvateľov zaujímavými finančnými príspevkami.

Zdroj: countryliving.co.uk    

Odmena pre nových obyvateľov do 2 000€

 

Odmenu pre ľudí, ktorí sa rozhodnú v Candele usídliť, bude mesto poskytovať v 3 rôznych čiastkach. Ten najvyšší v hodnote 2 000€ nezíska každý, pretože určený bude len rodinám, nakoľko práve tie najviac prispievajú k zvyšovaniu populácie. Jednotlivci a bezdetné páry sa budú musieť uskromniť s o niečo nižším príspevkom, no ako bonus navyše to aj tak pomôže.


Výška príspevkov pre nových obyvateľov:

 

Jednotlivci – 800€

Bezdetné páry – 1 200€

Päťčlenné rodiny – 2 000€

Zdroj: pixabay.com

 

K získaniu bonusu treba splniť podmienky

 

Samotné presťahovanie sa do mesta k získaniu príspevku nestačí. Prisťahovalci musia splniť ešte niekoľko podmienok, ktoré sú pre usadenie nových obyvateľov smerodajné. K peniazom sa dostanú až po tom, čo preukážu splnenie všetkých požadovaných kritérií a riadne sa zaradia do života v meste, ktoré by bolo bez živého turistického ruchu takmer ľudoprázdne. 

 

Kritériá na získanie príspevku:

 

- prenájom domu v Candele

- zapísanie trvalého pobytu

- ročný príjem nad 7 500€

Zdroj: booking.com

 

S rýchlym poklesom populácie má problém viacero (nielen) talianskych miest. Mnohé z nich sa to rozhodli riešiť „podplácaním“ ľudí z iných lokalít, ktorí by sa aj vďaka príspevku mohli presťahovať do vyľudnených mestečiek. O to isté sa pokúšajú aj v Candele, ktorej s nárastom počtu obyvateľov nepomohol ani príchod migrantov, takže na rad prichádzajú peniaze.  

 

Zaujímavosť na záver:  Pred 20 rokmi žilo v Candele 8 000 ľudí, dnes ich je tam len 2 700.

 

Text : Róbert Bosák

Zdroje : cnn.com, independent.co.uk

Foto : trover.com,dailymail.co.uk, countryliving.co.uk, pixabay.com, booking.com