Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Predstavujeme víťazov aktuálneho ročníka MIPIM Awards

Napísal Róbert Bosák, 01.04.2016

O získaní ceny MIPIM Awards sníva asi každý architekt, ktorý pracuje na nejakom slávnom diele. Tým najlepším sa to podarilo aj tento rok a po ukončení jedného z najväčších realitných veľtrhov si z francúzskeho Cannes odviezli prestížne ocenenie.

 

Tradičný realitný trh v Cannes je za nami a jeho program opäť ponúkol rôzne zaujímavosti. Jedným z nich bolo aj odovzdávanie cien MIPIM Awards, pri ktorom sme sa zoznámili s najlepšími stavbami aktuálneho ročníka. Výsledky už pár dní poznáme, takže poďme sa pozrieť na zoznam víťazných diel.

Zdroj: www.derstandard.at

 

Najinovatívnejšia zelená budova – Treurenberg (Belgicko)

 

Podľa poroty sa najviac práce pri inovácií zelených budov vykonalo na bruselskej budove Treurenberg, ktorá využíva špeciálne technológie, čím sa docielila nulová spotreba energií.

Zdroj: www.flanderstoday.eu

 

Najlepší hotel a turistický rezort – JW Marriott Venice Resort & Spa (Taliansko)

 

Nadštandardný rezort v turisticky obľúbenej lagúne vo Venice presvedčil natoľko, že získal ocenenie pre najlepší hotel.

Zdroj: blog.reiseworldtv.de

 

Najlepší obytný objekt  – Katscha (Švédsko)

 

Nadštandardné mestské bývanie v atraktívnom prostredí švédskeho mesta Norrkoping ponúka rezidencia Katscha, ktorá bola na veľtrhu vyhlásená za najlepší obytný objekt.

Zdroj: www.possibly.blog.se

 

Najlepší administratívny projekt – Cloud.Paris (Francúzsko)

 

Administratívny skvost parížskeho centra bol viacerými odborníkmi hodnotený ako jedna z najlepších budov tohto typu v celej Európe, takže ocenenie MIPIM určite neprekvapuje.

Zdroj: www.bnppre.fr

 

Najlepšie nákupné centrum – Les Docks Village (Franúczsko)

 

Francúzska architektúra sa na MIPIM Awards blysla aj v kategórií nákupné centrum, v ktorej s prehľadom zvíťazilo stredisko Les Docks Village z Marseille.

Zdroj: www.nouvellepublications.com

 

Najlepšie obnovená budova – Papillon (Nemecko)

 

Stará historická budova z Dusseldorfu využívaná ako bunker sa premenila na moderný objekt s elegantným dizajnom a energetickou efektivitou.

Zdroj: www.cadman.de

 

Najlepší priemyselný a logistický projekt – ELI Beamlines (Česko)

 

Jedno víťazstvo šlo aj do susedného Česka, konkrétne do Prahy. V kategórií orientovanej na priemyselné projekty totiž vyhral prestížny objekt ELI Beamlines.

Zdroj: www.eli-beams.eu


Najlepší projekt mestskej obnovy – Crossrail Place (Veľká Británia)

 

Aj anglickí zástupcovia sa tešili z veľkého prvenstva, ktoré si odniesli v kategórií mestskej obnovy. Víťazom sa stal projekt veľkej rekonštrukcie londýnskeho staničného objektu.

Zdroj: www.e-architect.co.uk

 

Najlepší futuristický projekt – Paradis Express (Belgicko)

 

Podobne ako Francúzsko, aj Belgicko zažiarilo pri oceňovaní viackrát. V tomto prípade ide o unikátny futuristický projekt z mesta Liége.

Zdroj: www.jaspers-eyers.be

 

Najlepší futuristický megaprojekt – Turs Duo (Francúzsko)

 

Už v najbližších dňoch by sa mala spustiť výstavba elegantných parížskych dvojičiek, ktoré právom získali ocenenie pre najlepší futuristický megaprojekt.

Zdroj: www.lemonde.fr

 

Najlepšie zdravotnícke zariadenie – Queen Elizabeth Hospital (Škótsko)

 

Ďalším oceneným projektom je aj Univerzitná nemocnica kráľovnej Alžbety v škótskom Glasgowe, ktorá zažiarila moderným prevedením ponúkajúcim maximálny nadštandard.

Zdroj: www.thirdforcenews.org.uk

 

Cena verejnosti – Šanghai Tower (Čína)

 

Výber verejnosti padol tento rok na vysoký šanghajský monument, ktorý fascinuje dizajnom aj konštrukciou. Navyše sa zaradil do prvej trojky najvyšších nehnuteľností planéty.

Zdroj: www.futuriescity.org.uk

 

Najlepšie objekty sú vybraté, ceny sú udelené a laureáti si môžu užívať veľký triumf, ktorý bude zdobiť ich prácu minimálne do budúceho marca. Potom sa na verejnosť dostanú mená ďalších budov, ktoré opäť poukážu na to najlepšie zo svetovej architektúry a stanú sa novými držiteľmi prestížnej ceny. Dovtedy sa môžeme inšpirovať aktuálnymi víťazmi a užívať si dojmy z krásy kreativity špičkových architektov.

 

Text : Róbert Bosák

Zdroje : mipimawards.com

Foto : architectsjournal.co.uk, derstandard.at, flanderstoday.eu, blog.reiseworldtv.de, possibly.blog.se, bnppre.fr, nouvellepublications.com, cadman.de, eli-beams.eu, e-architect.co.uk, jaspers-eyers.be, lemonde.fr, thirdforcenews.org.uk, futuriescity.org.uk