Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Pražská časť Horní Počernice sa rozrastie o školu a 300 bytov

Napísal Róbert Bosák, 30.06.2023

V pražskej lokalite Horní Počernice sa pripravuje nový projekt. Cieľom hlavného mesta je postaviť 3 stovky nových bytov. Okrem bývania prinesie do mestského obvodu Praha 20 aj novú školu.

 

Zhruba 300 nájomných bytov

 

V bytovej ponuke v časti Horní Počernice chýba väčšie množstvo nájomných bytov. Vedenie mesta Praha chce situáciu čiastočne riešiť výstavbou niekoľkých nových bytových domov na mestských pozemkoch medzi ulicami Bořetická, Tlustého, K Berance a K Odpočinku. Daná lokalita sa rozšíri približne o 300 nájomných bytov zriadených prevažne v nízkopodlažných bytovkách.

Zdroj: pdspraha.eu

 

Základná škola pre 540 detí

 

Bytové domy ponúkajúce dostupné nájomné bývanie budú súčasťou rozsiahlejšieho projektu. Pražská developerská společnost, ktorá má na starosti prípravu projektovej dokumentácie aj výstavbu rezidenčných budov, zahrnula do návrhu aj základnú školu. Jej priestory bude môcť navštevovať 540 detí. Vznik novej školy výrazne zvýši nepostačujúce školské kapacity v tejto časti Prahy.

 

Projekt za viac ako 2 mld. Kč

 

Výstavba novej základnej školy pre viac ako 500 detí si vyžiada investíciu vo výške viac ako 503 mil. Kč. Ďalšie stovky miliónov korún pôjdu na výstavbu bytových domov s 3 stovkami bytov. Do tých hlavné mesto investuje približne 2,3 mld. Kč. Realizácia projektu je rozdelená do niekoľkých etáp. Prvé stavebné práce sa môžu začať najskôr v roku 2025.

Zdroj: pdspraha.eu

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: pdspraha.eu

Zdroj foto: pdspraha.eu