Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Praha vybuduje nové centrum vodných športov s verejným parkom

Napísal Róbert Bosák, 08.12.2023

V českej metropole sa pracuje na prípravách jedného z najväčších športovo-relaxačných projektov za posledné mesiace. Výsledkom realizácie bude vznik nového centra vodných športov. Moderný areál zameraný na vodný slalom doplní verejný park plný zelene.


Mesto Praha v súčasnosti nemá nadštandardne vybavený vodno-slalomársky areál, ktorý by plnil reprezentatívnu funkciu. Zmeniť to má realizácia projektu vodného parku v časti Troja, kde sa vybuduje nové centrum vodných športov. Multifunkčný areál vznikne na brehu Vltavy pozdĺž Vodáckej ulice neďaleko staršieho vodno-slalomárskeho kanála.

Vodno-slalomársky kanál Praha-Troja, Zdroj: praha.eu


Národné tréningové centrum pre vodné športy


Projekt nového vodáckeho areálu má niekoľko cieľov. Hlavnou prioritou je vznik moderného športoviska pre vodných slalomárov, ktorí budú mať k dispozícii nový kanoistický kanál. 270 metrov dlhé koryto sa navrhne tak, aby v ňom mohli celoročne trénovať aj záchranné zložky. V budúcnosti sa môže prepojiť so súčasným kanálom, z ktorého sa vodní slalomári presťahujú do nového areálu v Trojskej kotline. Mesto Praha z neho plánuje urobiť národné tréningové centrum pre vodné športy. Areál poslúži aj na organizovanie súťaží, ktoré bude môcť z novej tribúny sledovať vyše 1200 divákov.


Viacúčelový areál pre športovcov aj verejnosť


Multifunkčný charakter areálu rozšíri možnosti jeho využitia a prispeje k zvýšeniu celkovej návštevnosti. Prístupný nebude iba športovcom. Vodno-slalomársky kanál bude obklopovať väčší krajinársky park otvorený pre širšiu verejnosť. V pláne je rozsiahla výsadba zelene, do ktorej bude zasadené átrium vhodné na menšie kultúrne podujatia. Projekt počíta so vznikom detského ihriska a vybudovaním nového chodníka s mlatovým bežeckým pruhom. V blízkosti parku vznikne aj parkovacia plocha a 2 betónové mosty smerujúce k cyklotrase na Vodáckej ulici.


Text: Róbert Bosák
Zdroj: praha.eu
Zdroj foto: praha.eu