Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Praha prerozdelí na projekty na podporu životného prostredia 40 mil. Kč

Napísal Róbert Bosák, 01.01.2024

Pražský magistrát bude dotovať projekty zlepšujúce stav životného prostredia v českej metropole aj tento rok. Na podporu „zelených“ projektov vyčlenil čiastku 40 mil. Kč. Záujemcovia o peniaze z mestských zdrojov môžu žiadať o dotácie od 2. januára.


Ochrana prírody, environmentálna výchova, revitalizácia verejnej zelene. To sú len niektoré oblasti, do ktorých Praha investuje ďalšie milióny. Urobí tak formou poskytnutia dotácií pre iniciátorov projektov zvyšujúcich kvalitu životného prostredia v hlavnom meste. Podobne ako vlani, aj tento rok na nich vynaloží sumu 40 mil. Kč. Peniaze z vyčleneného balíka prerozdelí v rámci 7 „dotačných“ kategórií.

Praha, Zdroj: pixabay.com


7 kategórií na prihlásenie projektov:


- verejná zeleň
- ochrana prírody
- cirkulárna ekonomika
- ekologická výchova
- výukové a vzdelávacie programy pre školy
- zmierňovanie následkov klimatickej zmeny
- iné zelené projekty, ktoré nezapadajú do uvedených kategórií


Príjem žiadostí od 2. do 12. januára


Prví záujemcovia o príspevok na financovanie projektu zaradeného do niektorej zo 7 kategórií môžu zabojovať o peniaze z mestských zdrojov už zajtra. Magistrát bude prijímať žiadosti od 2. do 12. januára. Aj tento rok očakáva vysoký záujem. Vlani prijal 280 žiadostí od viac ako 160 žiadateľov. Celkový objem požadovaných prostriedkov sa vyšplhal na viac ako 110 mil. Kč. Mesto rozdelilo celkovú sumu 40 mil. Kč medzi 130 projektov.

Praha, Zdroj: pixabay.com


Detailné informácie o programe, o podmienkach získania dotácie a o postupe podania žiadosti sú dostupné na portáli www.praha.eu. O schválení príspevku v maximálnej výške do 900 000 Kč v závislosti od kategórie projektu rozhodne príslušný orgán magistrátu do 30. júna 2024.


Text: Róbert Bosák
Zdroj: praha.eu
Zdroj foto: pixabay.com