Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Porta Nuova - milánsky príklad modernej zelenej štvrte

Napísal Róbert Bosák, 07.05.2017

Zelené mestá plné vegetácie, tichého prostredia a príjemnej atmosféry sú budúcnosťou urbanizmu a architektúry. Moderné obytné štvrte v takomto duchu postupne rastú po celom svete a realizácia jednej z nich finišuje aj v talianskom Miláne.

 

Porta Nuova, presne tak sa volá jedna z najkrajších štvrtí, aké za posledné roky v Taliansku vyrástli. Nielenže sa môže pochváliť obrovskou výmerou a ďalekosiahlou multifunkčnosťou, jej hlavnou devízou je zelený charakter v modernom prevedení. Práve to ju zaraďuje medzi hŕstku mestských štvrtí schopných byť celosvetovou inšpiráciou pre výstavbu zelených miest.

 

Futuristická štvrť v nadčasovom štýle

 

Porta Nuova je síce vybudovaná v tesnej blízkosti milánskeho centra, no s históriou nemá spoločné nič. Práve naopak, táto štvrť je symbolom nadčasovosti a každý meter štvorcový dýcha pokrokovým futurizmom. Len tak sa mohla docieliť realizácia modernej štvrte, v ktorej pulzuje koexistencia medzi prírodou a človekom založená na princípe ekologickej výstavby.

Zdroj: hotel-r.net  

S nápadom prišli arabskí developeri

 

Napriek šikovnosti talianskych architektov sa pod návrh štvrte podpísal tím renomovaných zahraničných ateliérov. Tých si vybrali katarskí investori, ktorým sa v Taliansku darí stále viac. Ich nápad na vybudovanie obrovskej modernej jštvrte schopnej vystupovať ako mesto v meste, samozrejme s podtitulom „zelené,“ sa rýchlo ujal a práce na jeho vybudovaní mohli začať.

Zdroj: itplanet.it

 

Rezidenčné bývanie aj komerčné stavby

 

Na rozdiel od viacerých arabských štvrtí s prívlastkom zelené sa Porta Nuova nestala iba centrom finančníkov a obchodníkov. Autori v spolupráci s milánskou radnicou vytvorili koncept multifunkčnej štvrte ponúkajúcej možnosti na prácu, štúdium aj bývanie. Výstavba tak priniesla radu budov s rôznym účelom využitia od rezidenčných až po tie komerčné.

Zdroj: insysderr-blog.it

 

Zopár pikošiek o štvrti Porta Nuova:

 

- celá štvrť má až 3 veľká námestia prepojené cyklotrasami

- na okraji námestí vyrástli 3 mrakodrapy nad 150 metrov

- dominantou jedného z námestí je vonkajší mestský bazén

- súčasťou projektu je známa zelená bytovka Bosco Verticale

- v štvrti našiel domov aj obrovský park s plochou 100 000m2

- nájdeme tu viac ako 4000 podzemných parkovacích miest

Zdroj: allesandrotedesco.it

 

Projekt, akým je Porta Nuova, si vyžaduje obrovské množstvo práce. Tá sa až na posledných pár detailov stihla spraviť včas a od konca minulého roka je exkluzívna štvrť schopná ukázať svoj charakter v plnej paráde. Odborníci ju dokonca považujú za jeden z najlepších príkladov toho, ako stavať zelené štvrte alebo rovno celé zelené mestá.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : comearrivarea.com, hotel-r.net, italplanet.it, insyderr-blog.it, alessandrotedesco.it