Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Počet prenocovaní vo Viedni sa v 1. polroku medziročne zdvojnásobil

Napísal Róbert Bosák, 18.09.2023

Cestovný ruch v rakúskej metropole sa po kritickom pandemickom období vracia späť k číslam spred roka 2020. V 1. polroku 2023 zaznamenal plusové výsledky vo viacerých ukazovateľoch. Výrazný nárast zaznamenal počet prenocovaní.

Viedeň, Zdroj: pixabay.com

 

Vyše 7 mil. prenocovaní za 6 mesiacov

 

Podľa údajov organizácie Vienna Tourism sa počet prenocovaní v ubytovacích zariadeniach vo Viedni v období od januára do júna tohto roka zvýšil na 7,5 mil. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka ide o dvojnásobne vyšší výsledok. Návštevnosť tamojších hotelov aj penziónov v prvých 6 mesiacoch minulého roka obmedzovali „dozvuky“ protipandemických opatrení, čo viedlo k vysokému medziročnému nárastu v 1. polroku 2023.

 

Menej nocľahov ako pred pandémiou

 

Výrazný medziročný nárast v 1. tohtoročnom polroku nestačil na dosiahnutie výsledkov spred pandémie. Počet prenocovaní v prvých 6 mesiacoch dosiahol 94 % úroveň z celkového počtu prenocovaní v 1. polroku 2019. Konečný výsledok za 1. tohtoročný polrok zaostal o niekoľko percent aj za počtom prenocovaní v ďalších predpandemických prvých polrokoch.

 

Inflácia zvýšila tržby za prenocovanie

 

Napriek nižšiemu počtu prenocovaní sa tržby majiteľov viedenských ubytovacích zariadení v 1. tohtoročnom polroku zvýšili. Potvrdzujú to údaje za prvých 5 mesiacov tohto roka. Od januára do mája 2023 dosiahli ich príjmy z prenocovania ubytovaných hostí 392,4 mil. €, čo je o 9 % viac ako od januára do mája v roku 2019. Pod nárast tržieb napriek nižšiemu počtu prenocovaní sa podpísala inflácia, ktorá zvýšila ceny ubytovania o niekoľko percent.

Viedeň, Zdroj: pixabay.com

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: TASR – teraz.sk

Zdroj foto: pixabay.com