Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Počet prenocovaní v talianskych ubytovacích zariadeniach prekonal úroveň spred pandémie

Napísal Róbert Bosák, 06.02.2024

Taliansky cestovný ruch má za sebou jedno z najlepších období. Potvrdzujú to štatistiky sledujúce počet prenocovaní v ubytovacích zariadeniach za rok 2023. Vlaňajší výsledok bol jeden z najvyšších za posledné roky.


Cestovný ruch na Apeninskom polostrove sa už zotavil z krízy spôsobenej pandémiou. Vlani sa mu dokonca darilo viac ako v predpandemickom roku 2019. Do Talianska zavítali milióny turistov. Mnohí z nich v jednotlivých lokalitách jednej z najnavštevovanejších krajín Európy prespali. Spolu s domácimi Talianmi, ktorí v rámci dovolenky doma využili služby tamojších hotelov a ubytovní, zvýšili celkový počet prenocovaní v ubytovacích zariadeniach na viac ako 440 mil.

Zdroj: pixabay.com


Počet prenocovaní vzrástol o vyše 8 %


Turisti, cestovatelia a návštevníci Talianska vlani strávili v ubytovacích zariadeniach dokopy 445,3 mil. nocí. Podľa čísel zverejnených talianskym zväzom cestovného ruchu Assoturismo Confesercenti je to o 8,1 % viac prenocovaní ako rok predtým. Vlaňajší výsledok prekonal aj čísla z predpandemického roka 2019. Návštevníci vtedy strávili v ubytovacích zariadeniach 436,7 mil. nocí.


Vyše 50 % ubytovaných zo zahraničia


Zahraniční návštevníci sú pre taliansky cestovný ruch kľúčoví. Potvrdilo sa to aj v roku 2023. Cudzinci vlani tvorili vyše 50 % podiel z celkového počtu ubytovaných hostí. Celkový počet prenocovaní cudzincov sa v medziročnom porovnaní zvýšil rýchlejšie ako počet prenocovaní domácich. Taliani strávili v ubytovacích zariadeniach 216,8 mil. nocí, čo je o 2,8 % viac ako v roku 2022.

Zdroj: pixabay.com


Text: Róbert Bosák
Zdroj: assoturimo.confesercenti.it, TASR – teraz.sk
Zdroj foto: pixabay.com