Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Počet nových fotovoltických elektrární v ČR sa v 1. polroku zvýšil o 383 %

Napísal Róbert Bosák, 25.09.2023

Na konci minulého roka bolo na území ČR v prevádzke menej ako 90 000 fotovoltických elektrární. V súčasnosti vyrába elektrinu okolo 130 000 týchto systémov. Počet inštalácií prudko vzrástol v 1. polroku 2023. V medziročnom porovnaní dosiahol až 383 % nárast.

Zdroj: unsplash.com

 

Viac ako 45 000 inštalácií fotovoltických elektrární

 

Trend rastúceho dopytu po fotovoltických elektrárňach začal (nielen) v Česku naberať na sile v 2. polroku 2022. V 1. tohtoročnom polroku sa záujem o inštaláciu úsporných zariadení ešte zvýšil. Podľa údajov Solární asociace sa na území ČR od januára do júna 2023 nainštalovalo 45 197 nových fotovoltických elektrární.

 

Za 6 mesiacov viac inštalácií ako za celý minulý rok

 

Od januára do júna tohto roka pribudlo v Česku viac fotovoltických elektrární ako za celý rok 2022. Za prvých 6 mesiacov tohto roka ich bolo nainštalovaných o 69 % viac ako v priebehu celého minulého roka. V medziročnom porovnaní samotných prvých polrokov bol nárast ešte vyšší. Počet nových inštalácií sa zvýšil o rekordných 383 %.

 

Inštalovaný ročný výkon môže prekročiť 1 GWp

 

Inštalácia viac ako 45 000 nových fotovoltických elektrární v 1. polroku 2023 zvýšila celkový inštalovaný výkon o 487 MWp. V 2. polroku má byť toto číslo ešte o niečo vyššie. Analytici očakávajú, že do decembra pribudnú ďalšie tisícky fotovoltických elektrární. Výkon všetkých nových zariadení tohto druhu nainštalovaných v roku 2023 môže prekonať hranicu 1 GWp.

Zdroj: unsplash.com

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: solarniasociace.cz

Zdroj foto: unsplash.com