Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Plastový šindeľ ako vhodná alternatíva

Napísal Róbert Bosák, 22.02.2015

Bez kvalitnej strešnej krytiny nemôžete bývanie považovať za plnohodnotné. Aj preto je potrebné nájsť správny materiál, ktorý ponúkne kvalitu, no zároveň odbremení pokrývačské práce od zbytočnej záťaže.

Zdroj: www.nazeleno.cz


Pokrývanie striech pomocou klasických drevených alebo bridlicových šindľov si vyžaduje dosť náročný postup. Ten nezaťažuje len laikov, ale rovnako vyžaduje viac času a námahy aj od skúsených pokrývačov. Na základe toho bolo potrebné nájsť nový druh šindľa, ktorý by uľahčil pokrývačskú prácu, ale zároveň zachoval rovnakú kvalitu, ktorú drevený alebo bridlicový šindeľ poskytuje. Ako vhodný nápad sa osvedčil práve plastový variant, ktorý je v súčasnosti skvelou alternatívou pre strešné krytiny.

Zdroj: www.nonstopstavebniny.cz


Skvelá alternatíva pre každú strechu


Plastový šindeľ môžeme vidieť na strechách rôznych nehnuteľností. Krytina vyrábaná z plastu sa prezentuje viacerými pozitívnymi stránkami, ktoré umožňujú poskytnúť vlastníkom budov exkluzívny strešný materiál. Tým sa samozrejme zvyšuje jej popularita a výrobcovia sa môžu tešiť z úspechu svojho diela, ktoré je vynikajúcou alternatívou pre mnohé strechy. Hodia sa na novostavby, staršie budovy, vidíme ich na strechách mestských domov a zdobia aj domčeky ľudovej architektúry.

 Zdroj: www.plastovy-sindel.cz


Vlastnosti plastového šindľa :


Malá hmotnosť – Plastová strešná krytina sa vyznačuje ľahkosťou. Jej hmotnosť je nízka a v žiadnom prípade by nemala presiahnuť 8kg/m2. Vďaka tomu nie je konštrukcia strechy taká zaťažená a s tým súvisí aj jej dlhšia životnosť.

Zdroj: www.stavitelstvistrechy.cz


Ľahká údržba – K výberu šindľov z plastu Vás môže popohnať aj ľahká údržba. Starostlivosť nevyžaduje pravidelné aplikovanie špeciálnych náterov, takže budete mať podstatne menej roboty.


Dobrá odolnosť – Plastu sa v exteriéroch prisudzuje slabšia odolnosť, no v prípade šindľov to vôbec neplatí. Ich schopnosť odolávať bez poškodení aj náročným klimatickým podmienkach a extrémom počasia ich zdobí ako jednu z najlepších vlastností.

Zdroj: www.strechyhofer.cz


Výhodná cena – Pri výbere plastového variantu ušetríte dosť aj na malej streche. Niektorí predajcovia Vám ponúknu kus aj pod 1,5€, čo vyjde na 1m2 pod 14€. To je v porovnaní s drevom a bridlicou dosť slušná úspora.


Estetický vzhľad – Je to práve vzhľad, ktorý motivuje mnohých vybrať si tento šindeľ pre svoju strechu. Ide o to, že výrobcovia plastovej krytiny vsadili na imitáciu dreva, ktorá prináša štýlový dizajn a vzhľadom na jej ostatné plusy získajú lacnú, kvalitnú a estetickú krytinu.

Zdroj: www.pkstrechy.eu


Kto sa s plastovým šindľom ešte nestretol, môže pochybovať o jeho vysokej kvalitatívnej úrovni rovnajúcej sa klasickým materiálom. Predsa len, drevo aj bridlica sú osvedčené a ponúkajú pevnosť s odolnosťou, takže plast môže byť mierne podceňovaný. Napriek tomu, práve plastový šindeľ dokáže splniť všetky náročné kritéria vyžadované pre realizáciu kvalitnej strechy a majitelia budov môžu túto charakteristiku iba potvrdiť.  


Text : Róbert Bosák

Foto : nazeleno.cz, nonstopstavebniny.cz, plastovy-sindel.cz, stavitelstvistrechy.cz, strechyhofer.cz, pkstrechy.eu