Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Penzión, ktorý vznikol premenou nákladného kontajneru

Napísal Róbert Bosák, 29.08.2016

Malý a plechový, ale útulný a úsporný. Aj takto sa dá charakterizovať jeden z prvých penziónov sveta, ktorý bol zriadený premenou nevyužívaného nákladného kontajnera a dnes slúži ako vyhľadávané ubytovacie zariadenie.

 

Vznik penziónov v starých nevyužívaných objektoch si odjakživa spájame s rekonštrukciou kaštieľov, rančov alebo zrubových chát. Architektúra sa však stále posúva vpred a majitelia ubytovacích zariadení experimentujú s netradičnými priestormi. Celkom dobrým príkladom je penzión Guest House v americkom San Antoniu, ktorý je už niekoľko rokov prevádzkovaný v prerobenom lodnom kontajneri.

Zdroj: www.1decor.net

 

Netradičný penzión z amerického San Antonia

 

Iniciatíva využiť starý nákladný kontajner na účely zariadenia penziónu vznikla spoluprácou majiteľky s ateliérom Poteet Architects. Spoločným úsilím sa dostali k premene plechového kontajneru na netradičný penzión, ktorý môžu využívať návštevníci San Antonia počas celého roka.

Zdroj: www.simbiosisgroup.net

 

Útulné ubytovanie v plechovom kontajneri

 

Hlavný otáznik ohľadom realizácie objektu visel nad komfortom a celkovou kvalitatívnou úrovňou penziónu, čo súviselo najmä s miniatúrnou plochou rekonštruovaného kontajnera. Tá dosahuje len 30m2, čo je na penzión predsa len málo. Zámerom však bolo vytvorenie malého útulného „apartmánu“ v príjemnom tichom prostredí, čo sa autorom celkom dobre podarilo.

Zdroj: www.architecturelab.net

 

Ohľad na ekológiu hral kľúčovú úlohu

 

Zaujímavosťou tohto netradičného penziónu je jeho ekologický profil, čo sa pri príbytkoch realizovaných rekonštrukciou lodných kontajnerov tak často nevidí. Architekti totiž vsadili na viacero úsporných prvkov, ktoré robia z objektu nezávislé bývanie so schopnosť šetriť životné prostredie. Za zmienku stojí najmä zelená strecha plná vegetácie alebo zabudovaný systém na využitie dažďovej vody.

Zdroj: www.gd-unibox.co.kr

 

Netradičný americký penzión nie je jediným objektom tohto typu zrealizovaným premenou starého nákladného kontajnera. Podobných ubytovacích zariadení nájdeme v USA viacero, no práve Guest House je jedným z prvých svojho druhu. Pre návštevníkov je prevádzkovaný viac ako 5 rokov, pričom už od svojho otvorenia je inšpiráciou pre ďalších, ktorí hľadajú nejaké netradičné formy bývania.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : 1decor.net, simbiosisgroup.net, architecturelab.net, gd-unibox.co.kr