Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Paper Blinds – kolekcia ekologických žalúzií z papiera

Napísal Róbert Bosák, 10.10.2018

Prírodné materiály sa vo svete dizajnu predierajú na samý vrchol. Platí to aj pri výrobe tieniacej techniky, pri ktorej sa dajú využiť aj tie najnetypickejšie prvky. Príkladom je kolekcia žalúžií Paper Blinds.

 

Už z názvu Paper Blinds je jasné, aký materiál sa pri návrhu tejto kolekcie žalúzií využil. Ide o obyčajný klasický papier, ktorý poslúžil pri zhotovovaní netradičných, no po kvalitatívnej aj praktickej stránke plnohodnotných žalúzií pre bežné (nielen) domáce využitie. Navyše, mladá dizajnérka Natchar Sawatdichai im dokázala vdýchnuť aj zaujímavý estetický tvar, čo z nich robí produkt hodný stabilného postavenia medzi najnovšími trendmi interiérového dizajnu.

Zdroj: www.designboom.com 


Papierové žalúzie spĺňajú všetky nároky

 

Skôr než sa thajský dizajnérsky talent pustil do samotnej tvorby návrhu, bolo potrebné vybrať materiál, ktorý splní prísne kritériá na vlastnosti jednotlivých modelov v kolekcii. Spoločnosť zadávajúca N. Sawatdichai zákazku totiž nešetrila nárokmi a od autorky požadovala žalúzie schopné priniesť funkčnosť, svieži dizajn a cenovú dostupnosť. Vysoké očakávania však pre ňu neboli prekážkou, takže na svete je hneď niekoľko variantov papierových žalúzií.

Zdroj: www.designboom.com 


Produkt pomáha aj úspore a recyklácii

 

Keďže súčasťou požiadaviek na novú kolekciu bol aj ohľad na úsporu životného prostredia, voľba materiálu netrvala dlho. Po predošlých úspešných skúsenostiach padla na papier, ktorý umožnil vystihnúť spojenie trvácnosti, originálneho vzhľadu a flexibilného využitia, čo ešte dopĺňa aj ohľad na životné prostredie, nakoľko žalúzie sú vyrobené z recyklovaného papiera.

Zdroj: natchars.myportfolio.com


Nejde o prvú papierovú kolekciu autorky

 

V prípade Paper Blinds nejde o dizajnérkinu premiéru v práci s papierom. Tá je prirodzeným dôsledkom toho, že jej predošlé kolekcie papierového nábytku sa osvedčili a získali dostatok pozitívnych ohlasov. Po kresle, stoličkách a dokonca aj papierových hodinách sa tak vo svete dizajnu objavili aj papierové žalúzie, a to hneď v niekoľkých farebných variantoch.

Zdroj: natchars.myportfolio.com


Kolekcia zatiaľ nebola uvedená na trh, no vďaka praktickej stránke a originálnemu dizajnu by sa tak mohlo stať už v najbližšom čase. Nakoľko ide o papierové produkty, ich cena by mala byť o čosi nižšia ako v prípade bežných žalúzií. V spojitosti s dôrazom na ekologickú funkciu sa tak budúcnosť Paper Blinds javí viac ako sľubne.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.homecrux.com, www.designboom.com, natchars.myportfolio.com