Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Panelák s najkrajším interiérom nájdeme v Kyjeve

Napísal Róbert Bosák, 10.06.2017

Zvonku poriadne nestojí ani za pohľad, no jeho vnútro žiari dokonalou krásou. Interiér jedného z panelákov v ukrajinskej metropole sa vyhol osudu tuctovej bytovky a vďaka svojmu šikovnému obyvateľovi sa premenil na netradičné aristokratické sídlo.  

 

Paneláky si spájame s monotónnymi tvarmi a bezduchým prevedením. Nie každý objekt tohto typu však musí byť zákonite nudným miestom ponúkajúcim nezáživné bývanie. Pri pohľade na jeden starý kyjevský panelák by ste určite nepovedali, že práve tento objekt bude presným opakom. Za jeho zastaranými stenami v nie najlepšom stave sa totiž ukrýva interiér, akým sa nemôže pochváliť žiadny iný panelák na svete.

 

Zvonku odstrašujúci, zvnútra ako zámok

 

Budova, ktorú postavili ešte za socializmu, nebola po dokončení výstavby ničím výnimočná. To platilo dlhé roky, pričom v dôsledku času jej pribúdalo stále viac „vrások na tvári.“ Keďže jej stav nik neriešil, Vladimir Čajka, jeden z obyvateľov, sa podujal na obrovskú renováciu. Vonkajší vzhľad síce nezachránil a naďalej pôsobí odstrašujúco, no interiér zmenil celkom na nepoznanie, až začal pripomínať historický zámok.

Zdroj: frekvence1.cz

 

Práca na tomto diele trvala vyše 15 rokov

 

Autor veľkej premeny interiéru tohto paneláku mal na svoju prácu dostatok času. Keďže už pár rokov je na dôchodku, dovolil si tráviť voľné dni kreativitou, vďaka čomu začal panelák naberať nový život. Pestrofarebné tapety, dekoratívne štuky a portréty známych historických osobností začali zapĺňať poschodie za poschodím a zničený interiér nehnuteľnosti dostával každým dňom krajšiu tvár.

Zdroj: kreativita.info

 

Panelák s najkrajším interiérom na svete

 

Bytovka alebo podľa niektorých skôr ukrajinská obdoba parížskeho zámku Versailles je dnes populárnym svetovým unikátom. Ide vôbec o prvý panelák, ktorý je takto bohato vyzdobený v štýle pripomínajúcom historické barokové paláce. Aj preto dostal pomyselný titul paneláku s najkrajším interiérom na svete a ten mu vzhľadom na realizáciu šikovnej myšlienky nemôže nik zobrať.

Zdroj: livejournal.com

 

Text : Róbert Bosák

Foto : napadynavody.cz, frekvence1.cz, kreativita.info, magesqueen.livejournal.com