Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Pampshade –keď svietidlá vyrábajú z bagiet a chlebov

Napísal Róbert Bosák, 21.09.2017

Predstavte si, že rožok použijete ako stolnú lampu. Alebo si do kuchyne namiesto lustra zavesíte bagetu. Znie to ako bláznovstvo? Pre autorku kolekcie Pampshade nie, pretože jej práca nám ukazuje, že pečivo nemusí byť len na jedenie.

 

Na trh so svietidlami už prišlo všetko možné, ale lampy z pečiva sú predsa  len úlet. Nejde o žiadny žart ani jednorazový výstavný kus, ale o skutočnú kolekciu, ktorá to má namierené do predajní. Japonská umelkyňa Yukiko Morita sa totiž pohrala so svojou bohatou fantáziou a bežnému pekárenskému pečivu dala schopnosť rozsvietiť váš byt.

Zdroj: poppaganda.net  

 

Čerstvé pečivo, ktoré sa rozsvieti

 

Nevídané spojenie pečiva a svetla sa ukázalo ako skvelý dizajnérsky nápad. Z obyčajných bagiet a chlebov môžete mať vkusné interiérové lampičky, ktoré si rozsvietite kedykoľvek podľa potreby. Unikátne výtvory japonskej návrhárky totiž nie sú len imidžovým doplnkom, ale aj praktickým pomocníkom, ktorý sa vďaka šetrným rozmerom a flexibilnému využitiu hodí do každej miestnosti.

Zdroj: blessthisstuff.com

 

Aktuálnu kolekciu tvorí 7 modelov

 

Podľa slov autorky ešte potrvá nejaký čas, kým budú predajne zásobované lampami z pečiva vo veľkom. Na úvod bola predstavená len táto spomínaná kolekcia, ktorú tvorí 7 modelov. V prípade štyroch z nich ide o stolné LED croissanty a žemle napájané batériou, pri ktorých výrobcovia sľubujú výdrž okolo 100 hodín. Zvyšné tri boli navrhnuté v podobe nástenných bagiet a chlebov napájaných na elektrinu.

Zdroj: homecrux.com

 

Za originalitu si poriadne priplatíte

 

Napriek tomu, že produkty z tejto kolekcie sú zdrojom svetla, nejde o plnohodnotné svietidlá. Navrhnuté boli skôr ako dekoračné predmety na efekt, ktorých svietivosť má dopĺňať hlavné zdroje interiérového osvetlenia. O to viac zamrzí ich vysoká cena, ktorá sa v prípade stolných lámp pohybuje od 45€ a pri nástenných modeloch siaha až  k sume 100€.

Zdroj: renosy.com

 

Ktovie, čo si o tejto novej kolekcii pomyslia pekári. Ich výrobky sa už nebudú distribuovať len do pekární, ale po novom si to nasmerujú do ateliérov a odtiaľ do obchodov s bytovými doplnkami. Ak teda budete mať najbližšie chuť dať si chrumkavú bagetu či sladký croissant, najprv skontrolujte, či v ňom nie je žiarovka.    

 

Rada na záver: Ak si zaobstaráte svietidlá z kolekcie Pampshade, nič z nich radšej neskúšajte konzumovať. Bagety, chlieb aj croissanty sú špeciálne upravené a nejedlé.Cool

 

Text : Róbert Bosák

Foto : inventorspot.com, poppaganda.net, blessthisstuff.com, homecrux.com, renosy.com