Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Originálna zvlnená bytovka z dánskeho Vejle

Napísal Róbert Bosák, 14.01.2019

Bytovka, aká by nemala problém vyhrať hocijakú súťaž o najlepší bytový dom. Vyniká polohou, vybavením interiéru a hlavne vzhľadom, aký sa len tak nevidí.

Zdroj: www.e-architect.co.uk 


Bytový trh v Dánsku ukončil rok 2018 v znamení inovácie, originality a kreativity. Na scéne sa totiž objavilo viacero exkluzívnych bytových komplexov, ktoré patria k tomu najlepšiemu, čo sa v krajine za posledné roky postavilo. Dobrým príkladom je aj projekt The Wave, ktorý opäť prekonal hranice súčasnej rezidenčnej architektúry.

Zdroj: creaton-fasad.ru 


Dizajn inšpirovaný vlnami

 

Už samotný názov napovedá, na aký návrh dizajnu sa architekti zo štúdia Henning Larsen zamerali. Ich nápad postaviť nezvyčajnú bytovku, ktorá by odrážala polohu dánskeho mesta Vejle, vyústil do dizajnu inšpirovaného morskou vlnou alebo skôr vlnobitím. To sa podarilo imitovať vďaka prepojeniu 5 totožných častí objektu prepojených do jedného celku.

Zdroj: www.flickr.com 


140 nadštandardných bytov

 

Dizajn a poloha síce hrajú kľúčovú úlohu, no bez nadštandardného vybavenia by o byty nebol taký záujem. Architekti tak museli pripraviť interiérový dizajn, ktorý by prekvapil aj zvnútra, a to v spoločných priestoroch aj v 140 bytových jednotkách. Tie sú vybavené s dôrazom na to, aby majiteľom poskytovali zdravú vnútornú mikroklímu, dostatok priestoru aj obojstranný výhľad na okolie.

Zdroj: bustler.net 


Bývanie v lukratívnej lokalite

 

Bodku za superlatívmi spájanými s netypickým objektom dáva projektu jej lukratívna poloha. Bytovku s obývateľnou plochou 15 000 m² totiž vybudovali hneď pri oddychovej promenáde. Len kúsok od nej sa nachádza pestrá občianska vybavenosť s niekoľkými dobre dostupnými predajňami aj službami a nechýba ani neďaleký prístav s možnosťou praktizovania vodných športov.

Zdroj: www.wikipedia.org


The Wave potvrdzuje, že na najlepšie projekty sa oplatí čakať aj niekoľko rokov. V prípade návrhu tohto bytového komplexu sa na realizáciu a následnú kolaudáciu, ktorá prebehla pred Vianocami, čakalo od roku 2006. Výsledok však stojí za to minimálne kvôli svojmu vzhľadu, polohe a modernému prevedeniu bytov.  

 

Text: Róbert  Bosák

Foto: www.wikidata.org, www.e-architect.co.uk, creaton-fasad.ru, www.flickr.com, bustler.net, www.wikipedia.org