Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Okolo dane z nehnuteľnosti je stále rušno

Napísal Róbert Bosák, 13.11.2015

Návrh zvýšiť daň z nehnuteľnosti v Bratislave vyvolal reakcie rôzneho druhu, medzi ktorými nechýbajú tie nesúhlasné. Na základe toho môžeme byť svedkami viacerých zaujímavých udalostí, ktoré stoja za pozornosť. 


Na novinky spojené so situáciou okolo plánovaného zvýšenia dane z nehnuteľnosti v hlavnom meste sme sústredili pozornosť viackrát. Prešlo zopár dní, čo sme vás informovali o aktuálnej zmene návrhu úpravy daňovej povinnosti avizovanej bratislavským primátorom a hneď po nej k nám prišla ďalšia aktualita. Tá sa opäť týka nesúhlasu s avizovaným návrhom, čo vyvolalo odozvu v podobe petície, ktorá je už pripravená na zbieranie podpisov.

 

Zvyšovanie sa stretlo s nesúhlasom

 

Záporné ohlasy na plánované zvýšenie dane z nehnuteľnosti sa objavili ihneď po avizovaní návrhu zo strany magistrátu. Primátor vtedy predstavil plán na zvýšenie dane za byty a domy o 100%, čo vyvolalo vlnu nevôle u predstaviteľov väčšiny mestských častí. K nim sa takisto pripájajú aj jednotliví obyvatelia, ktorí považujú tento návrh za sporný.

 

Opatrenie považujú za neefektívne  

 

Dôvodov, pre ktoré plánované zvyšovanie dane z nehnuteľnosti neprijíma veľká skupina ľudí, je niekoľko. Odporcov však spája názor, že tento krok je neefektívny a v konečnom dôsledku neprinesie do rozpočtu očakávané sumy. Odborníci aj laická verejnosť vnímajú kontroverzne aj návrh výpočtu dane podľa vzdialenosti od centra mesta.

 

Nepomohol ani ústupok primátora

 

Príležitosti ako dať otvorene najavo nesúhlas s daným opatrením sa hľadajú stále. Primátor síce minulý štvrtok zverejnil nový návrh, ktorý poukazuje na istý ústupok, no nespokojnosť niektorých obyvateľov pretrváva. Ani zmena návrhu zo 100% zvýšenia na 70% nie je údajne riešením a preto sa odhodlali k hľadaniu spôsobov ako poukázať na jeho nezmyselnosť.  

 

Možnosť podpísať petíciu  

 

Jedným z riešení ako skúsiť chystané zvýšenie dane z nehnuteľnosti zmeniť, je aj vytvorenie petície. S tou prišlo občianske združenie Bratislava pre ľudí a cieľom ich snahy je vyzbierať čo najviac podpisov bojujúcich za nezvyšovanie dane. Petíciu možno podpísať na internete, takže jednoduchou formou sa môže každý nespokojný obyvateľ do tejto problematiky aktívne zapojiť.  

 

Bude zaujímavé sledovať ako sa situácia okolo zvyšovania dane z nehnuteľnosti v Bratislave vyvinie, pretože horúcich noviniek spojených s touto témou bolo už niekoľko. Práve počas novembra by sa malo hlasovať o primátorovom návrhu, takže uvidíme ako to dopadne. Autori návrhu majú zatiaľ možnosť doladiť všetky detaily a iniciátori petície zas môžu využiť čas na zbieranie podpisov.

 

Text : Róbert Bosák

Zdroje : bratislavapreludi.sk

Foto : bratislavapreludi.sk