Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Ohlasy majiteľov na slovenské drevostavby

Napísal Róbert Bosák, 17.03.2015

Expanzia výstavby drevostavieb na Slovensku by mala jasne vypovedať o spokojnosti majiteľov s týmto druhom budov. Avšak je tomu skutočne tak alebo ide len o masívny trend v stavebníctve, ktorý ešte neukázal svoje slabiny?

Zdroj: www.euroline.cz


Realizácia drevostavieb v podobe rodinných domov nabrala v slovenskom stavebníctve slušné tempo a v posledných rokoch pribúda takýchto objektov v stovkách. Referencie sú vo väčšine prípadov pozitívne a firmy venujúce sa drevostavbám sa na nedostatok zákaziek sťažovať nemôžu. Je jasné, že stavebníci si budú svoju prácu chváliť a moderné drevené rodinné domy vyvyšovať, ale zdieľajú s nimi tento názor aj samotní majitelia?

Zdroj: www.bajulus.cz


Zbierajú sa najmä kladné ohlasy


Ak sa začneme pýtať majiteľov na spokojnosť s bývaním v takomto objekte, je až prekvapivé ako rýchlo sa nazbierajú pozitívne ohlasy. Je viacero faktorov spojených s drevostavbami, o ktorých sa vlastníci zmieňujú v najlepšom, takže úroveň týchto budov je určite vysoká. Z toho vyplýva, že ich kvalita nie je len cielenou marketingovou kampaňou, ale nehnuteľnosti dokážu reálne ponúknuť štandardné a komfortné bývanie v modernom štýle. 

Zdroj: www.drevomont-az.cz


Čo si pochvaľujú majitelia drevostavieb ?


Rýchlosť výstavby – Moderný rodinný dom z dreva môže stáť hotový na svojom mieste už za 3-4 mesiace. Umožňuje to spôsob zhotovenia, ktorý pozostáva z halovej výroby jednotlivých dielov a následného zloženia priamo na mieste stavby.


Nižšie výdavky na bývanie – Bývanie v drevostavbe prináša niekoľko úsporných riešení, čo je najväčšou motiváciou rozhodnutia pre drevo. Tento typ stavieb je známy svojou schopnosťou poskytnúť majiteľom viac ako len štandard, s čím súvisí možnosť platiť za energie podstatne menej.


Ideálne konštrukčné riešenia – Mnoho majiteľov si pochvaľuje dobre riešené konštrukcie, ktorých odolnosť a dobrý stav sa osvedčila aj v praxi. S kvalitnými konštrukciami súvisí aj kvalitnejšia izolácia, takže minimalizovanie únikov tepla a rýchlejšie nahrievanie domu sú súčasťou metodiky výstavby.


Primeraná cena – Ďalšou výhodou dreva je, že pri jeho výrobe sa dá v porovnaní s inými materiálmi dobre ušetriť, vďaka čomu Vás realizácia drevostavby vyjde podstatne menej. K tomu si ešte prirátajte oveľa menej práce pri výstavbe, čo ušetrí ďalšie peniaze za odmenu pre robotníkov. 


Vhodné prostredie – Drevo vytvára pomyselné teplo domova zo všetkých materiálov najviac. Okrem toho je zdravotne nezávadné a dokáže sa postarať o skvelý dizajn, ktorý dotvára príjemnú domácu atmosféru.

Zdroj: www.bartos.cz


Mnohých môže napadnúť otázka, prečo nevyužijú výhody drevostavieb aj ostatní obyvatelia. Na pamäti však treba mať samotný vkus a sympatie, ktoré sa u ľudí odlišujú a kým jeden je priaznivcom drevostavieb, iný nedá dopustiť na klasické murované domy. Aj preto nemožno očakávať, že drevo ako stavebný materiál sa rozšíri natoľko, že ostatné materiály zmiznú. Pre drevo sa aj tak rozhoduje stále viac ľudí a tento trend môže postupne zatieniť klasické domy.


Text : Róbert Bosák

Foto : euroline.cz, bajulus.cz, drevomont-az.cz, bartos.cz