Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Ochrana interiéru pred horúčavami

Napísal Róbert Bosák, 20.06.2015

Zima a leto sú dve ročné obdobia, počas ktorých treba spraviť v domácnosti niekoľko drobných opatrení chrániacich príjemnú atmosféru v interiéri. Momentálne prebieha to druhé obdobie, ktoré prináša riziko prehrievania, takže prirodzená ochrana miestností je na mieste.


Vysoké teploty presahujúce 30 stupňov nás sprevádzajú po väčšinu posledných dní a keďže leto je na začiatku, najväčšie teplo k nám pravdepodobne ešte len dorazí. Niektorí z nás horúčavy milujú, no nájde sa mnoho ľudí ťažko znášajúcich takéto extrémne teploty. Práve tí sa potrebujú vo zvýšenej miere chrániť a to neplatí len vonku. Eliminovať prehrievanie treba aj v našich príbytkoch, kde chceme mať takisto príjemné a obývateľné prostredie.


Viacero spôsobov ochrany

 

Na ochranu pred neznesiteľnými horúčavami môžete použiť ktorúkoľvek z účinných metód, poprípade vsadiť na ich súhrnnú kombináciu. Existuje viacero spôsobov, ktorých aplikácia v praxi prináša požadované výsledky a pomáha nášmu interiéru udržiavať teploty na správnej úrovni. Každému môže vyhovovať nejaký iný spôsob, preto Vám prinášame 4 najúčinnejšie metódy, z ktorých si vyberte ten ideálny pre Vás a pre Váš obytný priestor.

 

1. Montáž klimatizácie – Klimatizácia je najosvedčenejší spôsob ako prežiť letné extrémy bez ujmy na zdraví a jej prítomnosť môžeme cítiť v predajniach, inštitúciách či dopravných prostriedkoch. Pri jej použití však treba rešpektovať odporúčané nastavenie teploty, ktoré by nemalo presahovať rozdiel 4 až 7 stupňov v porovnaní s teplotou vonku.

Zdroj: www.najklima.sk


2. Použitie tieniacej techniky – Žalúzie, rolety a iné tienidlá sú takisto dobre známym prvkom ako zabrániť prenikaniu tepla do miestnosti. Na rozdiel od klimatizácie však neochladzujú vzduch, takže skôr sa jedná len o zabránenie prenikania priameho slnečného svitu. Aj takto sa ale dá udržiavať teplota na nižších hodnotách, takže prečo to nevyskúšať.  

Zdroj: www.havlovci.cz


3. Prítomnosť vertikálnych záhrad – Domáce interiérové záhrady nie sú v našich interiéroch veľmi bežné, no v budúcnosti si možno získajú slovenské obyvateľstvo. Úloha týchto záhrad nie je len produkcia kyslíka a estetické skrášlenie priestoru. Ich prínosom je aj „pohlcovanie“ tepla, čím pomáhajú udržiavať vnútornú teplotu v norme. Potrebné je však využívať tento spôsob v kombinácií s tými ostatnými, nech funguje ochladzovanie naplno.

Zdroj: www.hydroflora.sk


4. Premiestnenie nábytku – Tento spôsob je v porovnaní s tými predošlými menej účinný, no za istých okolností dokáže takisto pomôcť. Všetko však záleží od typu, materiálu a farby jednotlivých interiérových doplnkov, ktorých rozmiestnenie musí byť účelové. Už vopred by ste mali presne vedieť ako rozostavíte nábytok, dekorácie a ďalšie súčasti príbytku.

Zdroj: www.hobbyportal.sk


5. Nezabúdajme na ventilátor – Cirkulácia vzduchu s poriadnym závanom spôsobujúcim pocit schladenia, presne takto poznáme ventilátory. V domácnostiach majú pravidelné miesto a sú jedným z najlepších pomocníkov na horúce letné dni. Aj keď interiér neschladia, pre samotných obyvateľov majú veľký význam.

Zdroj: www.hobbyportal.sk


Počasie v posledných rokoch ukazuje výrazné extrémy a jeho premenlivý vývoj nám ukazuje, že odhadovať niečo konkrétne je zbytočné. Pokiaľ sa však dianie v podnebí bude držať podľa zaužívaných ročných období, v júli a auguste nás čakajú ďalšie vysoké teploty. Aj preto nenechávajte nič na náhodu a odhodlajte sa k vykonaniu základných opatrení, vďaka ktorým nebudete doma len čakať na ochladenie.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : najklima.sk, havlovci.cz, hydroflora.sk, hobbyportal.sk