Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Očakávaná top veža z Bangkoku sa predstavila svetu

Napísal Róbert Bosák, 08.09.2016

Tak konečne. Architektom pracujúcim na najvyššej veži v Thajsku sa podarilo dokončiť dlho očakávaný mrakodrap. Ten nielenže prerástol ostatné budovy v krajine, ale ukázal aj kreativitu a umelecké cítenie jeho autorov.

 

Efektná laserová show, tisíce zvedavých návštevníkov a média z celého sveta, to všetko bolo súčasťou nedávneho otvorenia nového rekordéra medzi thajskými stavbami. Ide o mrakodrap MahaNakhon, ktoré realizáciu si pod svoju taktovku zobrala medzinárodná spoločnosť Buro Ole Scheeren. Tá odviedla perfektnú robotu, pretože veža patrí k tomu najzaujímavejšiemu, čo súčasná architektúra v juhovýchodnej Ázii ponúkla.

Zdroj: www.worldarchitecturenews.com

 

Nový výškový líder z Bangkoku

 

Má 77 poschodí, úžitkovú plochu okolo 150 000m2 a siaha do výšky 314 metrov. Očakávané dielo medzinárodného tímu renomovaných architektov splnilo očakávania a otvorilo brány do priestorov nového výškového lídra v Thajsku. Svojou polohou v jednej z najvyhľadávanejších lokalít Bangkoku a schopnosťou ponúknuť nadštandardné komerčné priestory sa tak zaradila medzi top budovy v celom regióne.

Zdroj: www.findyourspace.co


Lego, tetris či pixely, každý vníma dizajn inak

 

Nie je to len výška a kvalitatívna úroveň objektu, ktorá robí z nového mrakodrapu preslávené veľdielo. Podpísal sa na tom hlavne originálny dizajn, ktorý pôsobí inovatívnym dojmom. Čo je však najlepšie, každý si ho môže vyfantazírovať po svojom, pretože vzhľad budovy dokáže vytvárať viaceré optické variácie. Nie náhodou ho niekto vidí ako imitáciu lega, iní v ňom zas nájdu skladačku tetris a ďalší hovoria o pixeloch.

Zdroj: www.borepanda.com

 

Multifunkčné centrum služieb

 

Pôvodným zámerom developerov bolo síce postaviť vysoký hotelový komplex s komerčnými priestormi, no postupne začala nadobúdať význam aj idea realizácie multifunkčného objektu. Popri návštevníkoch luxusného hotela tak do budovy zavítajú obchodníci, majitelia luxusných apartmánov, finančné skupiny využívajúce kancelárie či prevádzkovatelia gastronomických zariadení.

Zdroj: bangkok.coconuts.co

 

Praktický, elegantný a hlavne majestátny komplex MahaNakhon je novým symbolom rozvoja thajskej architektúry. Jeho prvenstvo medzi miestnymi budovami vzbudzuje pozornosť, no to nepotrvá večne. Aj keď ďalší plánovaný rekordér s výškou vyše 600 metrov má vyrásť až po roku 2020, svojou veľkosťou úplne zatieni aktuálneho lídra a zosadí ho z vedúcej pozície.  

 

Text : Róbert Bosák

Foto : worldarchitecturenews.com, findyourspace.co, borepanda.com, bangkok.coconuts.co