Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Očakávaná rekonštrukcia námestia v Trenčíne je pripravená

Napísal Róbert Bosák, 10.07.2015

Mestské námestia majú prinášať obyvateľom príjemný estetický zážitok, ponúkať im priestor na oddych a takisto reprezentovať farby mesta. Obzvlášť to platí, pokiaľ sa jedná o centrá krajských miest, ktorým je aj Trenčín.


Z 8 slovenských krajských miest ostalo posledným bez dlhodobo zrekonštruovaného námestia práve mesto Trenčín. Jeho súčasná podobizeň sa od posledných prác prebiehajúcich v období socializmu nijako nezmenila a tak postupne pribúdali ohlasy požadujúce nejaké zmeny. Po dlhšom čase bola verejnosť vypočutá a vedenie mesta prichádza s aktuálnymi informáciami o niekoľkých úpravách, ktoré majú oživiť celé námestie.

Zdroj: www.visittrencin.sk

 

Rekonštrukcia námestia po dlhom čase

 

V Trenčíne čakali na obnovu námestia najdlhšie, no nakoniec sa predsa len dočkajú. Aspoň podľa aktuálnych plánov, ktoré tieto zmeny sľubujú, sa má čoskoro začať s rekonštrukciou. Celkovo ide o pár zaujímavých krokov, od ktorých sa očakáva krajší vzhľad s moderným nádychom. Mierové námestie stojace priamo pod Trenčianskym hradom by tak malo oživiť priestor a priniesť domácim krajšie prostredie v centre mesta.

Zdroj: www.visittrencin.sk


Plán obnovy

 

V predbežnom pláne sa počíta s niekoľkými zmenami naraz, no reálny výsledok môže byť celkom iný. Podľa slov primátora však nepôjde o nejaké extra rozsiahle úpravy, nakoľko zámerom je ponechať pôvodný stav v čo najväčšej miere. S prácami sa má začať už budúci rok, pričom v roku 2017 by sa mali Trenčania pripraviť na oficiálne otvorenie upraveného námestia.


Niektoré z plánovaných krokov :           


–        doplnenie dlažby a odstránenie obrubníkov z chodníkov

–        nahradenie asfaltu na chodníkoch estetickou dlažbou

–        odstránenie niekoľkometrového parčíka na námestí

–        výstavba fontány Marca Aurélia na mieste zeleného ostrovčeka

–        presadenie známej Lipy slobody zasadenej v roku 1968 na iné miesto

–        možná premena názvu Mierové námestie na Námestie Marca Aurélia

Zdroj: www.visittrencin.sk


Plán rekonštrukcie trenčianskeho námestia je teda oficiálne predstavený a hneď na budúci rok zistíme, či sa program prác začal napĺňať podľa prvotných predpokladov. O koncept návrhu rekonštrukcie sa postaral verejnosťou aj odbornou porotou vybraný ateliér Raw zo susedného Brna, takže potom uvidíme, čo reálne prinesie obnovený vzhľad námestia z dielne českých dizajnérov.


Text : Róbert Bosák

Zdroje : sita.sk

Foto : visittrencin.sk