Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Obnovené rybníky v Prahe poslúžia ako rekreačné zóny

Napísal Róbert Bosák, 24.10.2023

Obyvatelia a návštevníci českej metropoly budú mať k dispozícii ďalšie rekreačné zóny. Ako lokality ponúkajúce možnosti na oddych v prírode poslúžia 2 pražské rybníky a ich okolie.


Zoznam rekreačných zón v Prahe rozšíri Prosecký rybník a rybník Bubec. Obidve vodné plochy sú už niekoľko rokov v nevyhovujúcom stave a nedokážu plnohodnotne plniť svoju funkciu. Úlohou rybníkov, ktoré sú významným krajinotvorným prvkom daných lokalít, už nemá byť iba doplnenie vodných zdrojov a ochladzovanie mikroklímy. Mesto Praha chce ich funkciu rozšíriť aj na rekreačnú. Stane sa tak po ukončení ich revitalizácie.

Zdroj: praha-priroda.cz


Obnova Proseckého rybníka


Menší rybník situovaný na území mestskej časti Praha 9 kedysi slúžil ako zásobáreň vody pre lokalitu Prosek. Jeho okolím prechádza aj náučný chodník, ktorý je podobne ako vodná plocha v zanedbanom stave. Zmení to obnova za necelé 3 mil. Kč, za ktoré Lesy hlavného mesta Praha opravia vypúšťacie zariadenie aj nábrežné steny. Ich horná časť bude obložená kameňom, čo prispeje k ich spevneniu aj k estetickému skrášleniu. Časť peňazí sa použije na vybudovanie prístupu k vode, ktorý uľahčí pohyb z brehu do vody a späť aj vodnému vtáctvu.

Zdroj: praha-priroda.cz


Revitalizácia rybníka Bubec


Lesy hlavného mesta Praha zastrešia aj revitalizáciu druhého pražského rybníka, ktorý bude slúžiť ako ďalšia rekreačná zóna v českej metropole. Mesto Praha prevzalo Bubec pod svoju správu v roku 2020. Krátko na to začalo pripravovať plán väčšej revitalizácie, po ktorej bude rybník disponovať novým vypúšťacím zariadením a zrenovovanými nábrežnými stenami. Za necelých 10 mil. Kč sa upravia aj brehy, ktoré umožnia návštevníkom pohodlný a bezpečný prístup k vode. Areál rybníka v časti Praha-Řeporyje oživí aj nové posedenie s možnosťou grilovania.

Zdroj: praha-priroda.cz


Text: Róbert Bosák
Zdroj: praha.eu
Zdroj foto: praha-priroda.cz