Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Obnova Námestia Jiřího z Poděbrad v Prahe

Napísal Róbert Bosák, 16.11.2023

Niekoľkoročnému čakaniu na obnovu najväčšieho námestia v mestskej časti Praha 3 je koniec. Pražský magistrát sa púšťa do rekonštrukcie Námestia Jiřího z Poděbrad, ktoré sa upraví na zelenší a komfortnejší verejný priestor.


História pražského Námestia Jiřího z Poděbrad siaha do 19. storočia. Na hranici dnešných štvrtí Žižkov a Vinohrady vzniklo v roku 1896, vtedy ako Námestie krále Jiřího. Súčasný názov nesie od roku 1948. Roky užívania a frekventovaného pohybu po priestranstvách pod Žižkovskou vežou si vyžiadali väčšie renovačné zásahy.

Zdroj: architrav.pl


Väčší priestor na podujatia


Modernizácia Námestia Jiřího z Poděbrad má niekoľko cieľov, ktorých výsledkom bude modernejší vzhľad a praktické využitie verejných priestorov. K hlavným prioritám projektu patrí úprava a rozšírenie priestranstva pred miestnym kostolom, ktorý je dominantou celého námestia. Po rekonštrukcii má slúžiť ako otvorený verejný priestor vhodný na organizovanie väčších kultúrnych podujatí pre desiatky až stovky návštevníkov.

Zdroj: fotowald.de


Výsadba nových stromov


Upravené priestranstvo pred kostolom bude lemovať platanová aleja. Okrem stromoradia sa na námestí vysadí ďalšia nová zeleň, ktorá bude vytvárať tieň a ochladzovať externé priestory. Do projektu bola zahrnutá aj výmena, resp. doplnenie mobiliára. Modernizácia sa dotkne aj chodníkov, ktorých obnova zvýši komfort pri pohybe po námestí a zlepší jeho napojenie na okolie.

Zdroj: architrav.pl


Rekonštrukčné práce na Námestí Jiřího z Poděbrad zastrešia firmy Auböck a Gardenline. Pražský magistrát, ktorý prebral projekt od mestskej časti Praha 3, im za realizáciu obnovy zaplatí približne 395 mil. Kč bez DPH. Stavebné úpravy potrvajú niekoľko mesiacov.


Text: Róbert Bosák
Zdroj foto: architrav.pl, fotowald.de