Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Objem úverov na bývanie vzrástol opäť o viac ako 200 mil. €

Napísal Róbert Bosák, 05.01.2021

Na trhu s úvermi na bývanie bol zaznamenaný ďalší nárast. Aj v tomto prípade sa jedná o mesačných objem schválených úverov. Ten znovu poskočil o viac ako 200 mil. €, čím sa potvrdil dlhodobý trend, ktorý s výnimkou niektorých mesiacov pretrvával celý rok.

Zdroj: www.pixabay.com


O ďalšom náraste objemu úverov na bývanie informovala Národná banka Slovenska (NBS). Tá zverejnila tesne pred koncom minulého roka najnovšie čísla za mesiac november. Práve tie priniesli jeden z najvyšších mesačných nárastov za celý rok 2020, ktorý dosiahol takmer 250 mil. €.

Zdroj: www.pixabay.com


Slováci si na bývanie požičali až 32,835 mld. €

 

Kým v októbri dosiahol objem úverov na bývanie 32,588 mld. €, v 11. mesiaci minulého roka to bolo už 32,835 mld. €. Nárast dopytu po úverových produktoch tohto typu tak pokračuje v dlhodobej spanilej jazde, v rámci ktorej sa celkový obnos prostriedkov požičaných za účelom financovania bývania každý mesiac zvyšuje. Podľa posledných analýz sa na tom nemalo nič meniť ani v záverečnom mesiaci.

 

Rok 2020 by sa mal uzavrieť na vyše 33 mld. €

 

Vysoký novembrový rast vytvoril najlepší predpoklad k tomu, že objem úverov na bývanie ku koncu roka 2020 prekoná hranicu 33 mld. €. To by bolo zhruba o 2,5 mld. € viac ako na jeho začiatku. V januári totiž dosahoval „len“ 30,583 mld. €. Práve vysoký mesačný rast na úrovni od 150 až do 280 mil. € mesačne ho dokázal dostať na dostrel uvedenej méty, ktorá bude pri udržaní pretrvávajúceho rastúceho trendu bez problémov prekonaná.  

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.nbs.sk

Zdroj foto: www.pixabay.com