Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Občania sa stále môžu vyjadriť k plánovanému rozvoju Petržalky

Napísal Róbert Bosák, 25.07.2022

Bratislavská Petržalka pripravuje nový dokument rozvoja mestskej časti. Predstavitelia miestneho úradu do príprav zapojili aj občanov. Tí majú ešte pár dní možnosť vyjadriť sa k plánovaným krokom a ovplyvniť jednotlivé rozvojové aktivity.

 

Postrehy a názory občanov budú zohľadnené pri tvorbe dokumentu Petržalka 2029. Jedná sa o strategický dokument, ktorého cieľom je pripraviť Program hospodárskeho a sociálneho rozvoja Petržalky na najbližšie roky. Ako už napovedá názov, pôjde o program rozvoja do roku 2029.

Zdroj: wikimedia.com – Marc Ryckaert (MJJR)

 

Program rozvoja je zameraný na 7 hlavných oblastí

 

Obsah dokumentu Petržalka 2029 určí, akým smerom sa bude najľudnatejšia mestská časť v Bratislave uberať počas najbližších 7 rokov. So 7-ročným programom súvisí 7 hlavných oblastí, ktoré kompetentní považujú z hľadiska rozvoja za najväčšie priority. Zvýšený dôraz bude kladený na školstvo a dopravu. Aktuálnou témou je tiež ekológia. Zoznam 7 hlavných oblastí dopĺňa šport, kultúra, sociálna práca a investície do ďalšieho rozvoja.

 

Dotazník pre obyvateľov aj návštevníkov Petržalky

 

V každej z uvedených oblastí sa má v najbližších 7 rokoch zrealizovať niekoľko rozvojových projektov. Tie môžu zmeniť pomery v jednotlivých petržalských lokalitách a ovplyvniť život obyvateľov. Aj preto sa im miestny úrad rozhodol dať priestor formou online dotazníka, kde sa môžu vyjadriť k ďalšiemu smerovaniu mestskej časti. V dotazníku je 42 otázok súvisiacich s najdôležitejšími oblasťami týkajúcimi sa verejného života. Odpovede na nich načrtnú, ako si obyvatelia predstavujú rozvoj týchto oblastí a s tým spojenú budúcnosť Petržalky.

Zdroj: wikipedia.org

 

Online dotazník nie je určený len obyvateľom Petržalky. Vyplniť ho môžu aj návštevníci tejto mestskej časti. Možnosť na to majú do konca mesiaca. Prijímanie podnetov formou dotazníka sa ukončí 31. júla.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: tasr.sk, plan.petrzalka.sk

Zdroj foto: wikimedia.com – Marc Ryckaert (MJJR), wikipedia.org