Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Viedeň pripravuje nové projekty rozvoja pešej dopravy v meste

Napísal Róbert Bosák, 23.06.2022

Chodci vo Viedni budú mať opäť väčší komfort. Vo vybraných mestských obvodoch sa už čoskoro budú presúvať po nových chodníkoch a verejných priestranstvách. V pláne je viacero projektov, ktoré urobia tamojšiu pešiu dopravu bezpečnejšou a pohodlnejšou.

 

Napriek modernizácii železničných tratí a nárastu počtu vozidiel na cestách je pešia doprava vo Viedni stále najvyužívanejšou formou presunu miestnych obyvateľov. Na dennej báze ju využíva až 35 % Viedenčanov. Vo vybraných mestských častiach je tento podiel ešte o pár percent vyšší. Aj preto sa niektoré z nich rozhodli zlepšiť podmienky pre chodcov výstavbou, resp. obnovou viacerých chodníkov a peších zón.

Zdroj: tomorrow.city

 

Strategický plán rozvoja pešej dopravy

 

Do iniciatívy rozvoja pešej dopravy v hlavnom meste Rakúska sa zapojilo 6 mestských častí. 3 z nich (Ottakring, Josefstadt a Neubau) už vypracovali rozsiahle strategické plány, podľa ktorých prebehnú jednotlivé stavebné práce, resp. úpravy vybraných miest. Ďalšie 3 mestské časti (Favoriten, Meidling a Rudolfsheim-Fünfhaus) aktuálne pracujú na tvorbe podobných plánov. Tie poslúžia ako pomôcka pri výbere miest, ktoré potrebujú zlepšenie podmienok pre chodcov ako prvé, či už z dôvodu preplnených peších priestranstiev alebo ich nedostatočného stavu. Strategický plán zároveň pomôže s plánovaním projektov na niekoľko rokov vopred.

 

Širšie chodníky, pešie zóny, viac zelene

 

Strategické plány jednotlivých mestských častí sa líšia, no ich hlavný cieľ je rovnaký. Nové projekty majú zlepšiť podmienky pre chodcov, dopriať im viac priestoru, urýchliť ich presun danými lokalitami a urobiť pešiu dopravu v meste bezpečnejšou a pohodlnejšou. V rámci toho je naplánované rozširovanie chodníkov, premena parkovísk na pešie zóny či úprava verejných priestranstiev pred školskými areálmi. Chýbať nebude ani výsadba novej zelene, ktorá skrášli verejné prostredie a v lete poslúži aj ako útočisko pred slnkom. V mestskej časti Ottakring sa zamerajú aj na osadenie výstražného reflexného značenia. V Neubau zas chystajú prestavbu niektorých lokalít vo vybraných uliciach na pešie zóny tvoriace súčasť obytných komplexov.

Zdroj: issuu.com

 

Prvé z naplánovaných projektov sa začnú realizovať ešte v tomto roku. Menšie rekonštrukčné práce sa vo vybraných lokalitách začnú vykonávať od leta, k tým väčším sa pristúpi do konca roka. Jednotlivé mestské časti vo Viedni môžu postupne prísť s návrhmi ďalších rozvojových projektov, ktoré budú v rámci snahy o zlepšenie podmienok pre chodcov dodatočne doplnené do strategických plánov.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: tomorrow.city, issuu.com